Valvira

Sote-rekisteröintihakemusten käsittely etenee – yli 4490 hakemusta on käsitelty

Jaa

Uuteen palveluntuottajarekisteri Soteriin saapuneiden hakemusten käsittely ja hakemusruuhkan purkaminen etenevät. Soteriin tulleita hakemuksia on ratkaistu nyt 4492 kappaletta.

Lääkäri ja potilas pöydän ääressä.
Kuvituskuva. Freepik.

Käsittelyä odottavien hakemusten yhteenlaskettu määrä on noin 3850. Uusia rekisteröintihakemuksia saapuu viranomaisille myös jatkuvasti. Todellinen hakemusten määrä on todennäköisesti huomattavasti pienempi, koska hakemuksissa on runsaasti samasta asiasta tehtyjä hakemuksia.

Soterin hakemusruuhka koskee vain uusia yksityisiä sote-palveluntuottajia, tai niitä palveluntuottajia, jotka ovat hakeneet merkittäviä muutoksia toimintaansa. Palveluntuottajana sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos olet ollut yksityinen sote-palveluntuottaja tai itsenäinen ammatinharjoittaja jo ennen kuin uusi Soteri-rekisteri otettiin käyttöön, eikä toimintaasi ole tullut muutoksia.

Käsittelyaika yksittäiselle hakemukselle voi nykytilanteessa olla useita kuukausia, keskimäärin vähintään kaksi ja puoli kuukautta. Emme osaa vielä antaa tarkempia käsittelyaika-arvioita, sillä rekisteröintihakemukset käsitellään seitsemässä eri virastossa, mukaan lukien Valvira ja kuusi aluehallintovirastoa, ja hakemusten käsittelyprosessia kehitetään jatkuvasti. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Soteri-rekisteriin ja sen sähköiseen asiointiin on kevään aikana tehty paljon teknisiä korjauksia ja parannuksia, joiden avulla järjestelmää on muokattu käyttäjäystävällisemmäksi. Myös asiakkaiden ohjeita on selkeytetty, ja viestintää on tehty tehostetusti sekä asiakkaille että esimerkiksi sidosryhmien kanssa. Järjestelmään tehdyt runsaat korjaukset eivät vielä näy käsiteltyjen hakemuksien määrässä, sillä hakemusten käsittelyjonossa on pääosin hakemuksia, jotka ovat tulleet viranomaisten käsittelyyn ennen korjauksia. Korjaustyö, hakemusten käsittelyjonon purkaminen sekä aktiivinen ohjeistaminen ja viestintä jatkuvat virastoissa korkeimmalla prioriteetilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle tarjoavat:
ylijohtaja Markus Henriksson, 0295 209 300, haastattelupyynnöissä palvelee myös Valviran viestintä, viestinta@valvira.fi

Lisätietoja palveluntuottajille:
Sosiaalihuollon rekisteröintiasiat: eva@valvira.fi, 0295 209 209, ti ja to kello 10–11
Terveydenhuollon rekisteröintiasiat: eva@valvira.fi, 0295 209 244, kello 10–11

Jos toimit useammalla aluehallintoviraston alueella, olet nykyisin palveluntuottajana Valviran asiakas ja voit kääntyä Valviran puoleen. Jos toimit vain yhden aluehallintoviraston alueella, voit kääntyä oman alueellisen aluehallintovirastosi puoleen.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valvira on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan keskusvirasto. Valvomme sosiaali- ja terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen, alkoholielinkeinon sekä ympäristöterveydenhuollon toiminnan asianmukaisuutta.  Myönnämme sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnonalan lupia ja ohjaamme aluehallintovirastoja, jotta lupa-, ohjaus- ja valvontakäytännöt olisivat yhdenmukaisia koko maassa.

Valvira
PL 43
00521 Helsinki

valvira.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valvira

Tilapäisten sosiaalityöntekijöiden ammatillisten valmiuksien arvioinnissa ensisijaista on asiakasturvallisuus17.7.2024 10:23:57 EEST | Tiedote

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on antanut ratkaisun, joka koskee avoimessa yliopistossa opiskelevien oikeutta toimia tilapäisinä sosiaalityöntekijöinä. Ratkaisun mukaan tilapäisenä sosiaalityöntekijänä saa toimia myös avoimessa yliopistossa sosiaalityön aineopinnot suorittanut henkilö, joka muutoin täyttää laissa määritellyt edellytykset tilapäisenä sosiaalityöntekijänä toimimiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye