Keski-Suomen ELY-keskus

Punamäentie (Mt 16600) avattiin liikenteelle tänään Muuramessa

Jaa

Punamäentie (Mt 16600) Muuramessa, välillä Salmijärventien risteys – Kuusanmäentien risteys, on avattu liikenteelle tänään, 6.6.2024. Tie oli suljettuna huhtikuusta lähtien tien rungon romahduksen vuoksi. Korjaustöissä tie salaojitettiin ja materiaalit vaihdettiin. Päällystystyöt jatkuvat viikolla 26.

Tien pohjaa korjataan. Kuvassa kaksi kaivuria ja lava-auto.
Punamäentietä korjattiin noin 400 metrin matkalta. Marja Laavisto Keski-Suomen ELY-keskus

Punamäentie Muuramessa välillä Salmijärventien risteys (Jyväskylä) – Kuusanmäentien risteys (Muurame) on avattu liikenteelle tänään 6.6.2024. Tie suljettiin sen rungon romahdettua huhtikuussa.

Tietä korjattiin noin 400 metrin matkalta

Punamäentie (Mt 16600) välillä Salmijärventien risteys (Jyväskylä) – Kuusanmäentien risteys (Muurame) avattiin liikenteelle tänään, torstaina 6.6.2024. Tietä korjattiin n. 400 metrin matkalta. Korjauksen yhteydessä lähdekohdat salaojitettiin, ja tien materiaalit vaihdettiin. Tie on nyt päällystämistä vaille valmis ja avattu liikenteelle. Tie on tarkoitus päällystää viikolla 26.

Punamäentie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä huhtikuussa. Tien alla olevat vesivirtaukset olivat syövyttäneet tien runkoa niin pahoin, että sen runko lopulta romahti. Tien korjaus aloitettiin kaivuutyöllä heti tien romahdettua keskiviikkona 17.4.2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tien pohjaa korjataan. Kuvassa kaksi kaivuria ja lava-auto.
Punamäentietä korjattiin noin 400 metrin matkalta.
Lataa
Rakennustyömaa metsän keskellä, jossa näkyy kaivinkone ja maansiirtoauto. Polulle levitetty valkoinen suojakangas ja soraa.
Lataa
Kaksi työntekijää levittää valkoista geotekstiiliä soratien päälle työmaalla. Taustalla näkyy metsämaisema ja kirkas sininen taivas.
Lataa
Tieosuus korjauksen alla, kaukana näkyy kuorma-auto. Tien ympärillä on metsää.
Lataa
Kaivinkone työskentelee maantiellä kaivannossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye