SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Ylivelkaantumisen ehkäisemisestä tarvitaan kattavampaa keskustelua

Jaa

– Ylivelkaantuminen vaikuttaa meihin kaikkiin Suomessa. On ensiarvoisen tärkeää lisätä tietoisuutta siitä, millaisia ongelmia velkaantuminen aiheuttaa esimerkiksi nuorten elämässä, millaisia haasteita ulosottoon joutuneet kohtaavat ja mikä on heidän asemansa yhteiskunnassamme, korostaa Ulosottoon joutuneiden tukijat Eduskunnassa -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Werning (sd).

Oikeusministeri Leena Meri, Ulosottoryhmän pj. kansanedustaja Paula Werning ja kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Kuva: Mila Kangasniemi.
Oikeusministeri Leena Meri, Ulosottoryhmän pj. kansanedustaja Paula Werning ja kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Kuva: Mila Kangasniemi.

Ryhmäläisiä vieraili oikeusministeriössä johdolla oikeusministeri Leena Meren (ps) vieraana eilen keskiviikkona 5.6.2024. Ryhmään kuuluu kansanedustajia eri puolueista ja eduskunnassa työskenteleviä.

– Ryhmämme vierailu oikeusministeriössä on osa jatkuvaa pyrkimystä parantaa ylivelkaantuneiden kansalaisten tilannetta, lisätä talousosaamista ja käydä aktiivista keskustelua ylivelkaantumisen estämiseksi. On välttämätöntä käydä kattavampaa keskustelua ylivelkaantumisen ehkäisemisestä, suomalaisten taloudellisen tietämyksen parantamisesta ja ulosoton vaikutuksista yhteiskunnan eri tasoilla, jotta voimme entistä paremmin ennaltaehkäistä ylivelkaantumisen aiheuttamia yhteiskunnallisia ongelmia, huomauttaa Werning.

Vierailun aikana ryhmä keskusteli oikeusministeri Meren ja ministeriön virkamiesten kanssa useista tärkeistä aiheista, jotka koskettavat ulosottoon joutuneita kansalaisia ja velkaantumista Suomessa. Keskustelun aiheena oli muun muassa ulosottosääntelyn kehittämishanke, positiivisen luottorekisterin käyttöönotto, sosiaalisen luototuksen tilanne hyvinvointialueilla sekä nuorten talousosaamisen taso ja nuorten velkaantuminen.

– Kiitän oikeusministeri Leena Merta erittäin antoisasta tapaamisesta ja yhteistyöstä. Oikeusministeriössä tehdään kovasti töitä velallisten aseman parantamiseksi ja ylivelkaantumisen torjumiseksi Suomessa. Eilinen tapaaminen osoitti sen, miten tärkeää on käydä yhteistä keskustelua velkaantumiskehityksestä Suomessa. Tulemme jatkamaan keskustelua ja yhteistyötä ministeri Meren ja ministeriön kanssa tulevaisuudessakin, painottaa Werning.

Ulosottoon joutuneiden tukiryhmän tavoitteena on lisätä tietoisuutta ulosottoon joutuneiden tilanteesta ja asemasta yhteiskunnassa sekä edistää lainsäädännön kehittämistä velallisten hyväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye