SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Työttömyyskassat täydentämään työvoimapalveluita

Jaa

Työttömyyskassat voivat jatkossa tarjota työttömille työnvälitystä ja neuvontapalveluita. Nämä palvelut olisivat kassoille vapaaehtoisia lisätehtäviä, joihin on nyt myönnetty järjestämisoikeus. Uudistus täydentää nykyistä työllisyyspalveluvalikoimaa. Asiaa koskeva lakiesitys hyväksyttiin tänään työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Tämä on muutos, jota työttömyyskassat ovat itse toivoneet. Uudistus edistää työllistymistä, kun julkiset TE-palvelut ja kassat yhdessä työskentelevät työttömän työllistymiseksi. Samalla se avaa yhden työnhaun informointiväylän jo töissä oleville, jotka miettivät työpaikan vaihdosta, kertoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja Lauri Lyly (sd).

– Työttömillä säilyy oikeus julkisesti rahoitettuihin työvoimapalveluihin ja tällä ei korvata miltään osin julkisia työvoimapalveluita, tämä täydentää niitä. TE-palveluiden siirtyessä kunnille vuoden 2025 alusta on tärkeää, että murrosvaiheessa on tarjolla lisäpalveluita eri reittejä pitkin, sanoo Lyly.

Kassat päättävät itse kuinka laajat palvelut ne tarjoavat jäsenilleen tämän uudistuksen myötä. Useat kassat ovat ilmaisseet halukkuutensa asiaan. Nämä ovat jäsenille vapaehtoisia palveluja ja niistä kieltäytyminen ei vaikuta työttömyysetuuden maksatukseen.

– Mielenkiintoista on nähdä, mitä uusia työllistymistä edistäviä palveluja kassat jatkossa kehittävät, toteaa Lyly.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Helena Marttila: Kokoomuksen lastensuojeluavaukset pitkälti kannatettavia – pääministeripuolueen soisi kiinnostuvan myös leikkausten vaikutuksesta lapsiperheisiin12.6.2024 16:59:09 EEST | Tiedote

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi tänään keskusteluavauksen lastensuojelun kehittämisestä. Lastensuojelun sosiaalityössä aiemmin työskennellyt kansanedustaja Helena Marttila (sd.) pitää kokoomuksen ehdotuksia pääosin kannatettavina, mutta muistuttaa pääministeripuoluetta sen ajamien leikkausten vaikutuksista lasten hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye