Pirkanmaan hyvinvointialue

Kesä tuo muutoksia palveluaikoihin

Jaa

Kesäkuukausien aikana osa Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköistä on kiinni tai toimii lyhennetyin aukioloajoin. Useimmilla Pirkanmaan paikkakunnista sosiaali- ja terveysasema on avoinna läpi kesän, ja myös kiirevastaanotot ja laajat kiirevastaanotot toimivat normaalisti.  Kiinni olevien palveluiden puhelinnumeroissa on ohjaus avoinna olevaan palveluun tai tiedote, miten toimia kesäsulun aikana.

Monet lähitorit ovat tauolla kesän aikana, samoin joillakin paikkakunnilla sosiaali- ja terveysasemien, hammashoitoloiden ja neuvoloiden toimintaa keskitetään yhteen toimipaikkaan. Myös Taysin kiiretön toiminta on kesäaikana normaalia suppeampaa, ja osa poliklinikoista on suljettu osan kesästä.

Terveysasioissa palvelee läpi kesän digiklinikka, jossa voi hoitaa monia sellaisia terveysasioita, jotka eivät vaadi käyntiä paikan päällä. Digiklinikkaa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Kiirevastaanotot sosiaali- ja terveysasemilla ovat avoinna aukioloaikojen mukaisesti. Laajat kiirevastaanotot Nokialla, Sastamalassa, Tampereen Hatanpäällä, Ylöjärvellä ja Virroilla ovat avoinna myös iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä. Niille voi hakeutua, jos oman sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto on suljettu. 

Päivystykset Tays Päivystys Acutassa Tampereella ja Tays Valkeakoskella ovat auki läpi kesän. Acuta on avoinna ympäri vuorokauden, Tays Valkeakosken päivystysaika on 1.6.2024 alkaen kello 8–22.  Ennen päivystykseen lähtöä kannattaa soittaa Pirkanmaan päivystysavun numeroon 116117. 

Pirkanmaan hyvinvointialueella suurin osa suluista ajoittuu kesäkuun lopulta heinäkuun lopulle. Osoitteessa pirha.fi/poikkeusaukioloajat on julkaistu paikkakuntakohtainen luettelo kesäsuluista. Lisäksi sivulla on tietoa Taysin toiminnan muutoksista kesäkuukausina. Tietoihin voi tulla muutoksia. 

Pirkanmaalaisia muistutetaan myös tarkistamaan reseptilääkkeiden tilanne ennen kesälomien alkua. Jos resepti on tarpeen uusia, sen voi hoitaa kätevimmin digitaalisesti Omakanta-palvelussa. 

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä15.7.2024 11:21:54 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Tutkimus Taysissa: Mitä vakava vamma maksaa ja miten se vaikuttaa potilaan elämänlaatuun?5.7.2024 12:39:39 EEST | Tiedote

Yli puolet vakavasti loukkaantuneista potilaista kärsii erilaisista kivuista vuoden kuluttua vamman jälkeen, mutta ahdistuksen kokemukseen loukkaantuminen ei näytä pidemmän päälle vaikuttavan. Hintalappu loukkaantumiselle on tyypillisesti kymmeniä tuhansia euroja, ja pieni porukka hyvin kallishoitoisia potilaita vastaa isosta osasta kustannuksia. Muun muassa tämä kävi ilmi Taysin apulaisylilääkärin Antti Riuttasen vakavasti loukkaantuneiden potilaiden tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye