Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin vanhaan jäähalliin suunnitteilla noin 4 500 katsojan areena ja sisäliikuntatiloja

Jaa

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 11.6.2024 Nordenskiöldinkadulla sijaitsevan Helsingin jäähallin myymistä Projekti GH Oy:lle. Jäähalli on tarkoitus muuttaa sisäliikunta-, palloilu- ja tapahtuma-areenaksi osana Garden Helsinki -hankekokonaisuutta.

Helsingin jäähalli. Kuvaaja: Teina Ryynänen
Helsingin jäähalli. Kuvaaja: Teina Ryynänen

Kaupunkiympäristön toimialalla on valmisteltu kiinteistökauppaa, jolla kaupunki myy Taka-Töölöstä Nordenskiöldinkadulla sijaitsevan jäähallin tontin rakennuksineen Projekti GH Oy:lle. Kauppahinta on vähintään 4 miljoonaa euroa. Kaupungilla on oikeus lisäkauppahintaan, jos kiinteistön korjaus- ja muutoskustannukset alittavat ennakoidun tason.

Tässä vaiheessa jäähallin myynnistä on tarkoitus tehdä kiinteistökaupan esisopimus. Asiasta päättää Helsingin kaupunkiympäristölautakunta. Kiinteistökauppa toteutetaan ainoastaan siinä tilanteessa, että kiinteistön viereen suunniteltu uusi monitoimiareena Garden Helsinki ja siihen liittyvä asunto- ja toimitilahankekokonaisuus toteutuu.

Jäähalliin toteutettava areena luo yhdessä uudisrakennusten kanssa merkittävän lisän Helsingin sisäliikunta- ja tapahtumatilatarjontaan. Samalla se lisää yksityisten sisäliikuntapaikkojen tarjontaa Helsingissä.

Jäähalli on tarkoitus kunnostaa ja muuttaa sisäliikunta-, palloilu- ja tapahtuma-areenaksi. Rakennus jaetaan suunnitelmien mukaan toiminnallisesti kahteen eri osaan, joiden väliin rakennetaan uusi jakoseinä. Itäinen pääty olisi yleisötapahtumat mahdollistava noin 4 500 katsojan monitoimiareena. Areena toimisi tulevaisuudessa muun muassa koripallojoukkue Helsinki Seagullsin kotiareenana. Läntinen pääty tulisi palvelemaan liikuntatiloina ja muina harraste- ja toimitiloina.

Vanhan suojellun jäähallirakennuksen hahmo ja ilme säilyvät. Myös rakenteet pyritään pääosin säilyttämään.  Hallin itäsivulle rakennettu harjoitushalli puretaan, samoin siihen liittyvä koilliskulman toimisto-osa, jonka kohdalle jatketaan uutta julkisivurakennetta. Ulko-ovien sijainteja ja lukumääriä on tarkoitus paikoin muuttaa.

Tapahtumat, kulttuuri ja liikunta ovat tärkeitä Helsingille

Tapahtumilla on merkittävä rooli Helsingin viihtyvyyden, elinvoiman sekä vetovoiman rakentamisessa. Helsingin kaupunkistrategian 2021–2025 mukaan Helsinki parantaa kilpailuasemaansa muun muassa kulttuurin ja urheilun sekä muiden suurtapahtumien isäntäkaupunkina.

Taka-Töölön alueelle Helsingin jäähallin, Bolt-areenan sekä olympiastadionin läheisyyteen Nordenskiöldinkadun varteen sijoittuva Garden Helsinki -niminen monitoimiareenahanke on ollut suunnitteilla vuodesta 2010.

Nyt valmisteltu kauppa koskee ainoastaan kaupungin omistuksessa olevaa vuonna 1966 valmistunutta asemakaavalla suojeltua jäähallia tontteineen. Siihen liittyvät, myöhemmin rakennetut maanalainen harjoitusjäähalli sekä toimisto- ja liiketilat ovat Jääkenttäsäätiön omistuksessa. Projektiyhtiön on sovittava Jääkenttäsäätiön kanssa säätiön omistamien rakennusten ostamisesta erikseen.

Kaupunki valmistelee parhaillaan myös maa-alueen myymistä jäähallin läheltä Garden Helsinki -hankkeen rakentamista varten. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi alueen myymistä koskevan esisopimuksen omalta osaltaan toukokuussa, ja asia on parhaillaan kaupunginhallituksen käsiteltävänä. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto. Jos kaupunginvaltuusto ei hyväksy maa-alueiden myyntiä, raukeaa myös Helsingin jäähalli -kiinteistön kauppa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Haapanen, tonttipäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 040 334 1486
sami.haapanen@hel.fi

Ilkka Kilpimaa, toimitusjohtaja
Projekti GH Oy
Puh. 040 743 5223

Kuvat

Helsingin jäähalli. Kuvaaja: Teina Ryynänen
Helsingin jäähalli. Kuvaaja: Teina Ryynänen
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.6.202427.6.2024 17:01:01 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.6.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 22.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye