Gummerus

Mestarikirjailija Michael Cunninghamin herkkävireinen bestseller-romaani Päivät vangitsee pandemiakriisin yksinäisyyden, pelon ja herkkyyden

Jaa

Michael Cunningham muistetaan erityisesti Pulitzer-palkitusta romaanistaan Tunnit, josta on sovitettu Meryl Streepin, Nicole Kidmanin ja Julianne Mooren tähdittämä menestyselokuva. Viime vuoden parhaiden kirjojen listoille Yhdysvalloissa noussut Päivät (Gummerus) kuvaa brooklynilaisperhettä vuosina 2019–2021, kun yhteiskunta sulkeutuu ja kodista tulee vankila. New Yorkissa asuvan Cunninghamin kirjoja on julkaistu 27 kielellä.

Michael Cunningham: Päivät
Michael Cunningham: Päivät Kansi: Tuomo Parikka

Me rakastamme toisiamme, koska emme voi aidosti rakastaa itseämme, me olemme toisistamme riippuvaisia, koska emme pärjää yksin. 

Isabelin ja Danin rakkaudessa repeää railo, kun Isabelin ihana pikkuveli Robbie muuttaa pois heidän ullakoltaan. Kymmenenvuotias Nathan ottaa ensiaskeleita kohti itsenäisyyttä, ja viisivuotias Violet sulkee silmänsä vanhempiensa kahnauksilta. Violet pelkää viruksen tarttuvan avoimesta ikkunasta ja vartioi perhettään hysteerisesti. Isabel ja Dan kommunikoivat pelkin huokauksin. Ja Robbie on yksin vuoristomajassa Islannissa, seuranaan vain salainen Instagram-tilinsä. Kun pandemia hellittää, kevään räikeä valo paljastaa menetysten painon. Miten elämän on mahdollista jatkua? 

Michael Cunninghamilla (s. 1952) on ainutlaatuinen tapa kuvata ihmisiä kunnioituksella, myötätunnolla ja hellyydellä, mutta samaan aikaan säälimättömästi. Hän on kirjoittanut yhteensä kahdeksan romaania, novellikokoelman sekä tietoteoksen. Cunningham opettaa luovaa kirjoittamista Yalen yliopistossa. 

Michael Cunningham: Päivät 
alkuteos Day
suomentanut Markku Päkkilä
342 sivua 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Michael Cunningham: Päivät
Michael Cunningham: Päivät
Lataa
Kirjailija Michael Cunningham
Kirjailija Michael Cunningham
Lataa

Linkit

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye