Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto jakoi 95 970 euroa suomalais-tanskalaisille yhteistyöhankkeille

Jaa

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallitus jakoi yhteensä 95 970 euroa suomalais-tanskalaista yhteistyötä edistäville hankkeille. Rahasto sai yhteensä 129 hakemusta sekä Suomesta että Tanskasta, ja apuraha myönnettiin 48 hakijalle. 

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallitus.
Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallitus. Valokuvaaja: Karl Vilhjalmsson

Apurahan saajia Tanskassa ovat muiden muassa Frederiksbergin JazzDanmark, joka saa 2 000 euron matka-apurahan Danish-Finnish JazzCamp for Girls -konseptin toteuttamiseksi. Kööpenhaminassa toimiva Förlaget Multivers ApS saa puolestaan 2 000 euroa suomalaisen runoilijan Larry Silvánin (1955-1976) runojen kääntämiseen tanskaksi.

Yksi suomalaisista apurahan saajista on Maarianhaminassa sijaitseva Stiftelsen ReGeneration 2030 -säätiö, joka saa 1 650 euron matka-apurahan tanskalaisten vieraiden kutsumiseen ReGeneration Week -konferenssiin Ahvenanmaalle elokuussa 2024. Helsinkiläinen jousikvartetti Meta4 saa 2 000 euron matka-apurahan yhdessä tanskalaisen Theatre of Voices -lauluryhmän kanssa kamarimusiikkiversion luomiseen Mozartin Requiemista ja teoksen esittämiseen Naantalin musiikkijuhlilla kesäkuussa 2025.

"Olemme iloisia siitä, että suomalais-tanskalainen yhteistyö ja kulttuurivaihto herättää paljon kiinnostusta. Apurahahakemusten määrä on kasvanut viime vuodesta, kuten myös jaettava summa. Kehitys on myönteistä, ja kannustamme kaikkia tutustumaan tarkemmin rahaston apurahatoimintaan Suomessa ja Tanskassa", toteaa rahaston puheenjohtaja, Suomen Tallinnan-suurlähettiläs Vesa Vasara. 

Liitteessä on tiedot vuonna 2024 myönnetyistä apurahoista. Apurahajako koski vuoden 2024 loppupuolta ja vuoden 2025 alkupuolta. 

Lisäksi rahasto myönsi 25 000 euroa Suomen Tanskan kulttuuri-instituutille.

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto 

Vuonna 1982 perustetun suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Tanskan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa. Rahasto myöntää vuosittain apurahoja yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille erilaisiin yhteiskunnallisiin hankkeisiin ja kulttuuriprojekteihin.

Rahaston hallituksessa on seitsemän henkilöä Suomesta ja Tanskasta. Suomea edustavat puheenjohtaja Vesa Vasaran lisäksi Managing Director Niina Bergring, viestintäjohtaja Mary Gestrin ja Leading Consultant Henrik Möller.

Tanskaa edustavat varapuheenjohtaja, muusikko, kulttuurivaikuttaja ja johtaja Christian Have sekä kirjailija ja runoilija Martin Glaz Serup ja entinen ministeri Bertel Haarder.

Lisätietoja rahastosta: https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-tanskalainen-kulttuurirahasto/

Yhteyshenkilö: Rahaston pääsihteeri Gunvor Kronman, sähköposti: gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallitus.
Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallitus.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye