Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Verojaoston hallituspuolueiden edustajat: Alv-alarajaa syytä nostaa hallituksen esityksestä

Jaa

Arvonlisäverovelvollisuuden uusi alaraja on parhaillaan eduskunnan verojaoston käsittelyssä. Alarajan muutos perustuu EU-direktiivin toimeenpanoon. Nykyinen liukuva huojennusmalli poistuu.

Verojaoston hallituspuolueiden edustajat Ville Valkonen (kok), Ville Vähämäki (ps), Otto Andersson (rkp), Peter Östman (kd), Sami Savio (ps), ja Janne Heikkinen (kok) ehdottavat valtiovarainvaliokunnalle, että uusi alv-alaraja olisi 20 000 euroa hallituksen esityksen 15 000 euron sijaan.

”Pienyrittäjyys on elintärkeää Suomelle. Yrittämisen aloittamisen helppoudesta on pidettävä huolta”, korostaa verojaoston puheenjohtaja Ville Valkonen (kok).

”Korkeampi alaraja kannustaa uusia yrittäjiä ja helpottaa alkuvaiheen toimintaa. Hallinnollisen taakan vähentäminen lisää yritysten kasvua,” perustelee Ville Vähämäki (ps).

Alarajatarkastelua kehystää heikko julkisen talouden tilanne. Mitä korkeampi alaraja on, sen enemmän valtiolta jää verotuloja saamatta.

”Arvonlisäveron alarajan taso on kriittinen tekijä erityisesti pienyrityksille. Koko 2000-luvulla uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin”, Peter Östman (kd) toteaa.

”On tärkeä huolehtia pienyrittämisen edellytyksistä. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat keskeisiä Suomen kasvun kannalta”, sanoo Otto Andersson (rkp).

Lisätietoja:
Ville Valkonen
Ville Vähämäki
Otto Andersson
Peter Östman

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville ValkonenKansanedustaja

Varsinais-Suomen vaalipiiri

Puh:044 567 2201

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho Otkesin raportista: Nuorten huumekuolemiin on puututtava12.6.2024 14:30:46 EEST | Tiedote

On­net­to­muus­tut­kin­ta­kes­kus on julkistanut tänään raportin alle 25-vuo­tiai­den nuor­ten ta­pa­tur­mai­sisten huumekuolemien teematutkinnasta, tavoitteenaan tuottaa tietoa ja antaa suosituksia alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisten huumekuolemien ehkäisemiseksi. Otkesin mukaan palvelujärjestelmää on kehitettävä niin, että nuorten päihde- ja mielenterveyspalvelut kulkevat yhdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye