Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Keskisen Postipuiston suunnittelu alkaa

Jaa

Pasilan pohjoisosassa sijaitsevan Keskisen Postipuiston suunnittelu alkaa. Alueelle tulee koteja noin  3 000 asukkaalle sekä kaupallisia ja julkisia palveluita. Kaupunkilaiset kutsutaan työpajaan suunnittelemaan Keskisen Postipuiston tulevaisuutta. 

Keskisen Postipuiston sijainti kartalla.
Keskisen Postipuiston sijainti Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki

Kaavoitettava alue sijoittuu rakenteilla olevan Postipuiston sekä jo kaavoitetun Eteläisen Postipuiston väliin. Tulevaisuudessa nämä kolme aluetta muodostavat yhtenäisen kaupunginosan Pasilan pohjoisosaan.  

Keskiseen Postipuistoon suunnitellaan koteja noin 3 000 asukkaalle sekä kaupallisia ja julkisia palveluita, kuten päiväkotia. Lännessä alue rajautuu Keskuspuistoon ja idässä Ilmalan junavarikon alueeseen. Rakentamista ei uloteta Keskuspuistoon. Pysäköinti järjestetään pysäköintilaitoksissa.  

Alueella sijaitsee nykyisin kaksikerroksinen Pasilan postikeskus ja Postin pääkonttorirakennus. Postikeskus purettaneen aikaisintaan 2030-luvulla ennen uuden alueen rakentamista. Postin pääkonttorirakennukselle tutkitaan uutta käyttöä asemakaavoituksen aikana. 

Uuden alueen läpi kulkee kävelykatu Kustinpolku. Autoliikenne kulkee Ilmalan ratapihan vieressä Postiljooninkadulla. Postiljooninkadulla voi tulevaisuudessa kulkea myös raitiotie. Keskuspuiston vieressä sijaitseva Postintaival muutetaan vain pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön. Alueen läpi on merkitty myös pyöräilybaana, jonka tarkempi reitti täsmentyy myöhemmin. 

Kaupunkilaiset kutsutaan ideoimaan Keskistä Puistopuistoa 

Keskisen postipuiston suunnittelusta järjestetään kaikille avoin työpaja 17.6.2024 kello 17.00-19.15 Postin pääkonttorissa osoitteessa Postintaival 7. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 13.6. mennessä. Mukaan mahtuu 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Keskisen Postipuiston asemakaavoitus käynnistyy Osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla, joka on nähtävillä 7.6.–28.6.2024. Keskisen Postispuiston suunnitelmiin voi tutustua ja kertoa mielipiteensä 28.6. asti verkkokyselyssä osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/keskinenpostipuisto 

Keskisen Postipuiston rakentaminen voi alustavien arvioiden mukaan alkaa 2030-luvulla. Pohjoisempana sijaitsevan Postipuiston alueen rakentaminen saadaan päätökseen arviolta vuonna 2027. Eteläisen Postipuiston rakentaminen on alkamassa ja se valmistuu 2030-luvun puolivälin jälkeen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sofia de Vocht
Arkkitehti
Asemakaavoitus, Helsingin kaupunki
p. 09 31020316, sofia.devocht@hel.fi

Kuvat

Keskisen Postipuiston sijainti kartalla.
Keskisen Postipuiston sijainti
Lataa
Pohjois-Pasilaan rakentuvat alueet kartalla.
Pohjois-Pasilaan rakentuvat alueet.
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye