Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

KORJATTU: Muutoksia Myrskylän ja Pukkilan terveysasemapalveluissa

Jaa

Myrskylän terveysasemapalvelut siirtyvät Pukkilan sosiaali- ja terveysasemalle 6.6.2024 alkaen vuoden loppuun eli 31.12.2024 asti. Myrskylän asukkaiden kiirevastaanoton palvelut ovat saatavilla Askolassa, kuten tähänkin asti.

Myrskylän ja Pukkilan suun terveydenhuollon palvelut jatkuvat Askolan toimipisteessä vuoden 2024 loppuun asti.

Päätökset terveysasemapalveluiden ja suun terveydenhuollon järjestämisen muutoksista teki Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta kokouksessaan 5.6. Terveysasemapalveluita ja suun terveydenhuoltoa koskevat päätöspykälät tarkastettiin heti eli päätökset tulivat voimaan välittömästi. 

Palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti, että Lapinjärven suun terveydenhuoltoa ei siirretä Loviisan toimipisteeseen ajalla 6.6.–31.12.2024.

Syinä tilojen kunto, työturvallisuus ja rekrytointivaikeudet 

Syinä palvelujen siirrolle ovat toimitilojen huonokuntoisuus, henkilöstön työturvallisuuden huomioiminen sekä vaikeudet saada rekrytoitua omaa henkilöstöä. 

Sekä Myrskylän että Pukkilan terveysvastaanottojen käyntimäärät olivat pieniä vuonna 2023. Myrskylän terveysvastaanoton palvelut tuotetaan tällä hetkellä täysin vuokratyövoiman turvin, sillä omaa henkilökuntaa ei ole saatu palkattua. Myöskään työturvallisuus ei ole halutulla tasolla, sillä hoitaja on työskennellyt valtaosan työajasta Myrskylän tiloissa yksin.

Sopimus palliatiivisen keskuksen toimintojen siirtämisestä aluehallitukseen 

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti lisäksi ehdottaa aluehallitukselle, että se hyväksyy allekirjoitettavaksi sopimuksen HUS-yhtymän Porvoon palliatiivisen keskuksen toimintojen siirtämisestä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2025 alkaen. 

Lautakunta hyväksyi myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen perhehoidon toimintaohjeen. 

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaan. 

Esityslista 

Korjattu tieto päätöksestä Lapinjärven suun terveydenhuollosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Ansökan om organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet17.6.2024 14:47:39 EEST | Tiedote

Ansökningstiden för organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet öppnar 1.8.2024. Ansökningstiden är 1.–31.8.2024 tills klockan 12.00. Bidrag kan endast beviljas de sökanden vars bidrag har kommit in inom utsatt tid. Om ansökan är ofullständig skall föreningen skicka in begärda tillägg före kl. 10.00 den 7.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye