Varsinais-Suomen hyvinvointialue, VarhaVarsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Förbudet om att göra upp öppen eld i Egentliga Finlands välfärdsområde upphävs

Dela

Egentliga Finlands välfärdsområdets räddningsmyndigheten förbud från 23.5.2024 att göra upp öppen eld i Egentliga Finland välfärdsområde med stöd av 6 § i räddningslagen. Markens fuktighet och vindförhållandena har utvecklats gynnsamt i Egentliga Finland och myndighetsbeslutet över förbudet att göra upp öppen eld kan hävas.

Två lila grafiska element som liknar hjärtan eller V-bokstäver mot mörk bakgrund. I övre högra hörnet finns Egentliga Finlands räddningsverks logo.

Enligt 6 § i räddningslagen (379/2011) öppen eld får inte göras upp under den tid för vilken Meteorologiska institutet har utfärdat varning för terrängbrand, eller om förhållandena på grund av torka eller vind eller av någon annan orsak är sådana att risken för terrängbrand eller annan eldsvåda är uppenbar.   

Räddningsmyndigheternas förbud om att göra upp öppen eld i Egentliga Finlands välfärdsområde från 23.5.2024 upphävs och begränsningarna i anslutning till det här upphävs också söndagen den 9 i juni 2024 klockan 9. 

Man måste dock observera att öppen eld inte får uppgöras om varningen för terrängbrand är i kraft.  

Nyckelord

Kontakter

Egentliga Finlands välfärdsområde

”Vi tryggar, vi botar, vi räddar – välfärd tillsammans, varje dag.”
Egentliga Finlands välfärdsområde ordnar invånarnas social- och hälsovårdstjänster samt räddningstjänster. Vår webbplats är varha.fi

Andra språk

Följ Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Terrängen är torr och antänder lätt - midsommarbrasan får inte tändas då varning för terrängbrand råder18.6.2024 13:02:42 EEST | Tiedote

Egentliga Finlands räddningsverk uppmanar invånarna till särskild försiktighet på grund av risken för terrängbrand. Det är absolut förbjudet att göra öppen eld när det finns en varning för terrängbrand. Samma regler gäller för att bränna midsommarbrasan som för att göra någon öppen eld. Man får inte tända en lägereld, brasa eller annan öppen eld när det finns en varning för terrängbrand.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye