Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

KORRIGERAD: Ändringar i hälsotjänsterna i Mörskom och Pukkila

Dela

Hälsostationstjänsterna i Mörskom överförs till Pukkila social- och hälsostation från och med 6.6.2024 till slutet av året, dvs. 31.12.2024. Akutmottagningen finns på samma sätt som tidigare i Askola.

Munhälsovården i Mörskom och Pukkila fortsätter vid enheten i Askola fram till slutet av 2024. 

Beslut om ändringar i ordnandet av hälsostationstjänster och munhälsovård fattades av nämnden för ordnande av tjänster inom Östra Nylands välfärdsområde på sitt möte 5.6. Beslutsparagrafer som gällde hälsostationstjänster och munhälsovård justerades omedelbart, dvs. besluten trädde i kraft omedelbart. 

Nämnden för ordnande av tjänster beslutade enhälligt att munhälsovården i Lappträsk inte överförs till Lovisa under perioden 6.6–31.12.2024.

Orsakerna är lokalernas skick, arbetarskyddet och rekryteringssvårigheterna  

Orsakerna till att tjänsterna överförs är lokalernas dåliga skick, uppmärksamhet på personalens arbetarskydd och svårigheterna att rekrytera egen personal.  

Antalet besök på hälsomottagningarna i Mörskom och Pukkila var lågt år 2023. För närvarande sköts tjänsterna vid Mörskoms hälsomottagning helt och hållet av hyrd arbetskraft, eftersom det inte har gått att rekrytera fast anställd personal. Arbetssäkerheten är inte heller på önskad nivå, eftersom sjukskötaren har arbetat ensam största delen av arbetstiden i Mörskoms lokaler.

Avtal om överföring av palliativa centrums verksamheten till välfärdsområdesstyrelsen 

Nämnden för ordnande av tjänster inom Östra Nylands välfärdsområde beslutade också att föreslå välfärdsområdesstyrelsen att den godkänner ett avtal om överföring av verksamheten av HUS-sammanslutningens palliativa centrum i Borgå till Östra Nylands välfärdsområde från och med 1.1.2025.  

Nämnden godkände också Östra Nylands välfärdsområdes verksamhetsanvisning för familjevård. 

Övriga ärenden beslutade nämnden enligt dagordningen.  

Dagordning 

Korrigerad uppgift om beslutet om munhälsovård i Lappträsk.

Nyckelord

Kontakter

Östra Nylands välfärdsområde producerar och ordnar offentliga social- och hälsovårdstjänsterna och räddningsväsendet i sju kommuner: Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Pukkila och Sibbo.

Följ Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Ansökan om organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet17.6.2024 14:47:39 EEST | Tiedote

Ansökningstiden för organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet öppnar 1.8.2024. Ansökningstiden är 1.–31.8.2024 tills klockan 12.00. Bidrag kan endast beviljas de sökanden vars bidrag har kommit in inom utsatt tid. Om ansökan är ofullständig skall föreningen skicka in begärda tillägg före kl. 10.00 den 7.9.2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye