Hämeen ELY-keskus

Hämeen ELY-keskus tukee vesistöhankkeita

Jaa

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt noin 270 000 euroa avustusta vesien- ja merenhoidon toteutusta edistäviin hankkeisiin Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Kesäinen järvinäkymä.
Näkymä Lohjanjärveltä. Kuva: Katja Pellikka.

Tänä vuonna valtaosa avustuksista kohdistuu valuma-aluetasoiseen suunnitteluun. Yhdessä jo meneillään olevien hankkeiden kanssa ne tulevat täydentämään toisiaan. Osassa avustuksista jatketaan vesienhoitotyötä jo tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Avustuksia myönnettiin ensisijaisesti hyvää huonommassa tilassa olevien vesien tilan parantamiseen.

Avustuksia myönnettiin yhdeksälle hankkeelle. Hankkeilla vaikutetaan yli kymmenen järven ja joen ekologisen tilan paranemiseen. Avustuksia haettiin aiempaa vähemmän, sillä vesienhoitotyöhön on tällä hetkellä useita muitakin rahoitusmahdollisuuksia. Näitä Kanta- ja Päijät-Hämeen vesienhoitotyötä tekevät tahot ovat onnistuneesti käyttäneet.

Kanta- ja Päijät-Hämeessä avustetut hankkeet ja tuen saajat

 Tänä vuonna avustusta myönnettiin seuraaville toimijoille:

  • Vaikuttavuutta vesienhoidon toimenpiteisiin II (Lahti, Hollola), Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö sr
  • Hauhon vesistöjen valuma-aluesuunnittelu (Hämeenlinna), Pro Hauhonselkä ry
  • OMISTAJA -HANKE Häme Hanke vesientilan edistämiseen maa- ja vesialueiden omistajien kanssa (Kanta- ja Päijät-Häme), Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry
  • Pro Katumajärvi (Hämeenlinna), Katumajärven suojeluyhdistys ry
  • Myllyjoen ravinnekuormitusselvitys (Hämeenlinna), Katumajärven suojeluyhdistys ry
  • Loppijärven vuoden 2024 tehostettu hoitokalastus (Loppi), Loppijärven Ystävät ry
  • Säynätjärven kunnostushanke (Sysmä), Joutsjärven osakaskunta ry
  • Veden laadun parantaminen Suomenjoki- Porraskoski välisellä vesistöalueella vähentämällä sinne valuvia ravinne- ja kiintoainepäästöjä (Hämeenlinna), Kuohi-Nerosjärven suojeluyhdistys r.y.
  • Kaartjärven vedennostohanke (Loppi), Kaartjärven suojeluyhdistys ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katja Pellikka, vesienhoidon asiantuntija, Hämeen ELY-keskus
puh. 0295 025 204, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Tiedotus:
Hämeen ELY-keskuksen viestintä, tiedotus.hame@ely-keskus.fi

Kuvat

Kesäinen järvinäkymä.
Näkymä Lohjanjärveltä.
Lataa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Kuvituskuva.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye