Yrittäjät: Alv-alarajaa pitäisi nostaa enemmän

Jaa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää arvonlisäveron vähäisen toiminnan rajan nostamista 20 000 euroon. Suomen Yrittäjät pitää hyvänä alarajan nostamista, mutta sitä olisi pitänyt korottaa enemmän. – Tämä nosto on parempi kuin ei mitään, mutta silti valitettavasti riittämätön, Yrittäjien veroasiantuntija Laura Kurki sanoo.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta toteaa perjantaina julkistetussa mietinnössään, että arvonlisäveron vähäisen toiminnan rajaa pitäisi nostaa 15 000 eurosta 20 000 euroon. 

Liikevaihdoltaan 15 000 ja 30 000 euron välissä olevien yritysten arvonlisäveron liukuva alarajahuojennus poistuu vuoden 2025 alussa EU-direktiivin vuoksi. Suomen Yrittäjät on esittänyt vähäisen toiminnan rajan nostamista 30 000 euroon kompensoimaan alarajahuojennuksen poistumisesta aiheutuvaa arvonlisäverotuksen kiristymistä.  

– Yrittäjät on pitkään vaatinut vähäisen toiminnan rajan nostoa, jotta aivan pienimpien yritysten verotus ei kiristyisi alarajahuojennuksen poistumisen myötä. On hyvä, että valtiovarainvaliokunta näkee tarpeen tukea taloudellista toimeliaisuutta ja yrittäjyyttä. Esitys on oikeansuuntainen, mutta kuitenkin valitettavasti riittämätön, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Laura Kurki sanoo.  

Valiokuntakäsittelyssä oppositiopuolueet olisivat nostaneet alarajan 20 000 euron sijaan 30 000 euroon. 

Edelleen kasvun este 

Valiokunnan esitys merkitsisi toteutuessaan edelleen 20 000–30 000 euron liikevaihdon yritysten arvonlisäverotuksen kiristymistä.   

– Alarajahuojennuksen poistumisen ja auttamatta vajaaksi jäävän alarajan noston aiheuttama verotuksen kiristyminen voi muodostaa joillekin yrityksille kasvun esteen tai ainakin merkittävästi jarruttaa sitä, Yrittäjien veroasiantuntija Kurki jatkaa.  

–  Kun tulevia arvonlisäverotuksen muutoksia peilataan nykytilaan, voidaan muutosten nähdä heikentävän yksinyrittäjien ja pienimpien työvoimavaltaisten yritysten kannattavuutta sekä ainakin vähentävän kannusteita päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymiseen.  

Lisätiedot: Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Laura Kurki, puh. 050 407 5885 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjiltä viiden kohdan korjaussarja sote-kriisiin12.6.2024 09:49:01 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveydenhuollon kriisi on tosiasia. Yrittäjät esittää sote-kriisiin viiden kohdan korjaussarjaa: yksityiset yritykset ja järjestöt on valjastettava palvelutuotantoon lisäämällä monituottajuutta, palvelusetelijärjestelmää on laajennettava, inhouse-yhtiöt laitettava kuriin, ostolaskudata on avattava sekä hankintoja jaettava pienempiin osiin. Lisäksi alan kilpailua on lisättävä, jotta sosiaali- ja terveyspalveluiden markkinat toimisivat paremmin.

Yrittäjät alv-korotuksen voimaantulosta: ”Vaikea ymmärtää, monen yrittäjän kesä pilalla”11.6.2024 15:24:48 EEST | Tiedote

Suomen Yrittäjät on pettynyt eduskunnan valtiovarainvaliokunnan mietintöön, jossa esitetään arvonlisäkorotuksen voimaantuloa jo syyskuun alussa. – Olisimme odottaneet edes kuukauden lisäaikaa sopeutumiseen, joka koskee lähtökohtaisesti kaikkia arvonlisäverovelvollisia. Monen yrittäjän kesä on pilalla, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Laura Kurki sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye