FiBAN – Finnish Business Angels Network ry

100 000 euron sijoitus: Suomen suurimman puolustusalan startup-kilpailun voittaja ja finalistit julki

Jaa

Riihimäellä 7.6. järjestetyn Pitch Finland DefSec -startup-kisan voittajaksi on valittu Dobbelgänger, joka on kehitetty VTT:n kiihdyttämöohjelmassa. Yritys voitti 100 000 euron sijoituksen enkeli- ja pääomasijoittajista koostuvasta ryhmältä. Dobbelgänger on kehittänyt kevyitä ja helposti koottavia harhautusvälineitä, jotka pystyvät jäljittelemään esimerkiksi lämpö- ja tutkaominaisuuksia.

Dobbelgänger on tehnyt yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa jo pitkään ja teknologiaa pidetään mullistavana. Puolustus- ja sijoitusalan konkareista koostuva tuomaristo kommentoi voittajavalintaa vakuuttuneena.

“Dobbelgänger on rakentanut erittäin hienoa teknologiaa. Tuotekehitystä tehty alusta asti yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Kaikki rakenteet voidaan esimerkiksi kasata ilman työkaluja. Toimitusjohtajan yleisosaaminen ja toiminta-asenne ovat myös todella vakuuttavia,” tuomariston jäsen ja kisan järjestäjiin kuuluva FiBANin toimitusjohtaja Tiina Laisi-Puheloinen tiivistää.

Muut kuusi finalistia ovat yritykset MarshallAI, ReLoc, AirHUD, PictM Technologies Oy, Spectacular AI, ja Wayren. ReLocin taustayhtiö Gim Robotics on tähän saakka ainoa suomalainen yritys, joka on valittu Naton DIANA-kiihdyttämöön. 

Kisan tuomareina toimivat Nato Innovation Fundin vetäjä ja sijoittaja Thorsten Claus, sotatalouspäällikkö kenraalimajuri Mikko Heiskanen, Evli Growth Partnersin ja FiBANin perustaja Riku Asikainen, Double Tap Investmentin Jan-Erik Saarinen, Riihimäen kaupungin teknologia- ja innovaatiojohtaja Teemu Seppälä sekä FiBANin toimitusjohtaja Tiina Laisi-Puheloinen.

Pitch Finland DefSec -startup-kilpailu

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat FiBAN (Finnish Business Angels Network ry), Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) VTT (Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy​), Business Finland, Riihimäen kaupunki, Define Finland, Digital Defense Ecosystem, FVCA - Pääomasijoittajat ry ja Kyberala ry. Tapahtuma järjestettiin osana EU-rahoitteista Connect2Scale -hanketta sekä Riihimäen kaupungin vetämää Define -hanketta Kansainvälisten Erämessujen yhteydessä Riihimäellä. Vastaava uusi puolustusalan pitchaus-tapahtuma on tulossa syksyllä 2024.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FiBAN – Finnish Business Angels Network ry

FiBANin STARTUP-PULSSI 1/2024: Startupien rahoitushaku kaksinkertaistunut, kolmannes startupeista tekoälypohjaisia3.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Kevään 2024 FiBANin kautta rahoitusta hakeneiden määrä lähes kaksinkertaistui aiempien vuosien keskimääräisestä 250 hakemuksesta yli 450 hakemukseen. Eniten hakemuksia keväällä 2024 saapui ohjelmistoalan startupeilta. Muita trendaavia aloja olivat puolustus ja turvallisuus, data-analytiikka, wellness, entertainment, deep tech ja gaming. Naisten edustus rahoitusta hakeneissa startup-yrityksissä on säilynyt matalalla tasolla. Rahoitusta hakeneista naistiimejä oli vain noin kuusi prosenttia kaikista hakemuksista kun pelkästään miestiimejä oli noin 50% hakijoista.

Nato-jäsenyyys herätti startupit ja sijoittajat: 100 000 euron sijoitusmahdollisuus pitchaustapahtumassa27.3.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Riihimäellä MaanpuolustusAreenan yhteydessä järjestetään 7.6. Pitch Finland DefSec, jossa startup-yritykset kilpailevat 100 000 euron sijoituksesta ja pääsevät esittämään ensi kertaa innovaationsa julkisesti Suomen suurimmille sijoittajatahoille. Kyseessä on startup-kentän ensimmäinen tässä mittakaavassa järjestettävä puolustus- ja turvallisuussektoriin keskittyvä pitchaus-tapahtuma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye