Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU-vaalit 2024: uuden parlamentin paikkaennuste

Jaa

Ennuste seuraavan Euroopan parlamentin paikkajaosta perustuu alustaviin tuloksiin 23:sta maasta ja arvioihin sekä kyselyihin neljästä muusta (tilanne klo 00.17 CEST).

Ennuste parlamentin paikkajaosta
Ennuste parlamentin paikkajaosta

Tämä ennuste perustuu

  • alustaviin tuloksiin 23:sta jäsenmaasta: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro
  • arvioihin ja vaaleja edeltäviin kyselyihin neljästä jäsenmaasta: Irlanti, Italia, Puola, Ranska.


  Alustavien tietojen mukaan äänestysprosentti koko EU:ssa oli 51 %.

  Parlamentin paikkajakoennusteet perustuvat vaaleja edeltävän parlamentin ryhmäjakoon, joka voi muuttua niiden jälkeen.

  Jos kansallinen puolue ei virallisesti kuulu mihinkään ryhmään tai nykyisen parlamentin sitoutumattomien ryhmään (”Non-attached”), se näkyy kaatoluokassa Muu (”Other”).

  Paikkajakoennustetta päivitetään säännöllisesti, viimeisimmät tiedot julkaistaan tulossivuilla. Sieltä löydät kansalliset tulokset, paikat poliittisen ryhmän, maan tai molempien mukaan jaettuna, tiedot sukupuolijakaumasta sekä äänestysprosentin. Lisäksi voit mm. verrata tuloksia ja rakentaa enemmistöjä.

  Yhteyshenkilöt

  Muut kielet

  Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

  Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

  Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

  Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

  Tutustu uutishuoneeseemme
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye