Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tiotusentals sommarblommor planteras i Vasa igen

Dela

Stadsmiljön i Vasa pryds åter av fantastiska sommarblommor. Temat för sommarplanteringarna i år är varma nyanser av orange och vinrött. Bekanta dig med broschyren över sommarblommor och gå ut på en blomsterpromenad med hjälp av kartan som finns i broschyren.

Bild: Iina Nordin/ Vasa stad

Planeringen av sommarblommor inleds redan i slutet av föregående år, då man bland annat väljer ut en färgvärld för planteringarna. I år svarar planeringshortonom Åsa Enholm för planeringen av blomsterplanteringarna under handledning av grönområdeshortonom Leila Roininen.

Säsongen för sommarblommor

Säsongen för sommarblommor år 2024 börjar runt påsk, då Vasa centrum pryds med narcisser.  Redan i Maj blommar cirka 28 000 tulpaner och narcisser, som har planterats i oktober föregående år. Lökväxterna blommar i år i nyanser av gult, orangerött, rosa och violett.

-I maj börjar vi vid stadsträdgården också förbereda planteringar av gruppblommor då planteringen av blomtorn och blomkrukor påbörjas i växthuset, berättar Enholm.

Planteringarna får fortsätta växa i växthuset tills nattfrosten är över och sedan förs de ut till olika delar av staden.

-Efter att lökväxterna har vissnat, gödslas och vänds jorden för blomplanteringarna. Före midsommaren har alla omkring 19 000 sommarblommor planterats, berättar Enholm.

Sommarblommorna gläder stadens invånare och besökare under cirka fyra månader. Sommarblommorna blommar i nyanser av varma orangea och vinröda färger, med violett, gult och vitt som accentfärger.

Bekanta dig med broschyren över sommarblommor och gå ut på blomsterpromenad

Sommarens blomplanteringar presenteras enligt art och planteringsställe i sommarblomsbroschyren. Den elektroniska broschyren över sommarblommor kan laddas ner från stadens webbplats.

En blomsterpromenad planeras också i Vasa centrum till år 2024. Blomsterpromenaden är en 3,5 km lång runda genom parkerna och esplanaderna vid salutorget samt längs stranden. Längs vägen finns bänkar där man kan ta en paus och njuta av det somriga Vasa.

Nyckelord

Kontakter

Planeringshortonom Åsa Enholm, asa.enholm@vaasa.fi, tfn +358 40 185 6779

Bilder

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye