Suomen Kulttuurirahasto

Nuoret huippumuusikot kehittyvät säätiöiden 2,5 miljoonan euron tuella

Jaa

Suomen Kulttuurirahasto ja Jane ja Aatos Erkon säätiö tukevat merkittävällä summalla soitinakatemioiden vakiinnuttamista osaksi kotimaista musiikkikoulutusta.

Soitinakatemiat ry:hyn kuuluu kolme soitinakatemiaa: Jousiakatemia, Nuorten pianoakatemia ja Vaskiakatemia.
Soitinakatemiat ry:hyn kuuluu kolme soitinakatemiaa: Jousiakatemia, Nuorten pianoakatemia ja Vaskiakatemia. Riku Isohella

Soitinakatemiat järjestävät Suomen lahjakkaimmille nuorille muusikoille periodimuotoista lisäopetusta alansa huippuihin kuuluvien opettajien johdolla. Samalla soittajat jatkavat viikoittaista opiskelua vakituisen opettajansa kanssa kotioppilaitoksessaan. Vuonna 2023 perustettuun Soitinakatemiat ry:hyn kuuluu kolme soitinakatemiaa: Jousiakatemia, Nuorten pianoakatemia ja Vaskiakatemia.

Suomen Kulttuurirahasto on aiempina vuosina tukenut soitinakatemioiden toimintaa yhteensä yli miljoonalla eurolla, Jane ja Aatos Erkon säätiö liki miljoonalla eurolla. Säätiöiden Soitinakatemiat ry:lle nyt myöntämä 2,5 miljoonan euron tuki on nelivuotinen ja mahdollistaa toiminnan pitkäjänteisemmän kehittämisen.

”Suomi tunnetaan vahvasta musiikkikoulutuksestaan, ja monia suomalaisia soittaa maailman parhaissa orkestereissa. Haluamme tukea myös tulevaisuuden huippumuusikkoja tekemään läpimurtoja kansallisesti ja kansainvälisesti. Suomesta on jatkossakin saatava menestyviä taiteilijoita uudistamaan alaansa meillä ja maailmalla”, sanoo Suomen Kulttuurirahaston toimitusjohtaja Susanna Pettersson.

”Säätiömme vahva tahtotila on aktiivisesti vahvistaa taidealan rakenteita, jotka edistävät osaamista ja voimaannuttavat alaa. Soitinakatemiat keräävät sateenvarjonsa alle eri lajien lahjakkuuksia, yhteistyö lujittuu kansallisesti ja koulutuksesta tulee entistä saavutettavampaa”, Jane ja Aatos Erkon säätiön asiamies Hanna-Mari Peltomäki toteaa.

Soitinakatemioiden opiskelijat ovat 8–20-vuotiaita ja tulevat kaikkialta Suomesta. Aiempia opiskelijoita ovat esimerkiksi kapellimestari-pianisti Tarmo Peltokoski ja viulutaiteilija Tami Pohjola. Nykyisiin opiskelijoihin kuuluu 13-vuotias Lilja Haatainen, joka on soittanut jo monien suomalaisorkesterien solistina ja saavuttanut useita kilpailuvoittoja.

Säätiöiden tuen ansiosta nuorten soittajien opetusta ja oppimisympäristöjä voidaan kehittää entistä paremmiksi. Tiivistyvän yhteistyönsä myötä soitinakatemioiden on entistä helpompaa jakaa hyviä käytäntöjä ja rakentaa toiminnastaan yhä vaikuttavampaa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on luoda soitinakatemioiden muodossa toimivalle lahjakkuuskoulutukselle virallinen asema osana suomalaista musiikkikoulutusjärjestelmää.

Soitinakatemioista työkaluja huippumuusikkouteen

Soitinakatemiat ry pyrkii varmistamaan, että lahjakkaimmilla nuorilla muusikoilla on mahdollisuus riittävään ja laadukkaaseen koulutukseen Suomessa.

”Soitinakatemiat luovat nuorille ainutlaatuisia, yhteisöllisiä oppimisympäristöjä, joissa he oppivat sekä huippuopettajilta että toisiltaan. Tämä on osoittautunut oppilaille erittäin inspiroivaksi ja tuottanut hyviä oppimistuloksia”, sanoo Soitinakatemiat ry:n hallituksen puheenjohtaja Anni Pokki.

Lupaavimpien muusikoiden mukaan saamiseksi on tärkeää, että opetukseen osallistuminen on mahdollista kaikkialta Suomesta. Periodimuotoinen opetus, oppilaitosvierailut ja festivaaliyhteistyö tukevat maantieteellistä tavoittavuutta ja kytkevät soitinakatemiat musiikkioppilaitoksiin, joissa nuoret opiskelevat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Susanna Pettersson
Suomen Kulttuurirahasto
susanna.pettersson@skr.fi

Asiamies Hanna-Mari Peltomäki
Jane ja Aatos Erkon säätiö
hanna.mari.peltomaki@jaes.fi

Hallituksen puheenjohtaja Anni Pokki
Soitinakatemiat ry
045 6360 560
pokki.anni@gmail.com

Kuvat

Säätiöiden tuen ansiosta nuorten soittajien opetusta ja oppimisympäristöjä voidaan kehittää entistä paremmiksi.
Säätiöiden tuen ansiosta nuorten soittajien opetusta ja oppimisympäristöjä voidaan kehittää entistä paremmiksi.
Lataa
Soitinakatemioiden opiskelijat ovat 8–20-vuotiaita ja tulevat kaikkialta Suomesta.
Soitinakatemioiden opiskelijat ovat 8–20-vuotiaita ja tulevat kaikkialta Suomesta.
Lataa
Soitinakatemiat ry pyrkii varmistamaan, että lahjakkaimmilla nuorilla muusikoilla on mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen Suomessa.
Soitinakatemiat ry pyrkii varmistamaan, että lahjakkaimmilla nuorilla muusikoilla on mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen Suomessa.
Lataa

Linkit

Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka tukee tiedettä ja taidetta myöntämällä apurahoja, käynnistämällä ja toteuttamalla erilaisia hankkeita ja vaikuttamalla tieteen ja taiteen asemaan yhteiskunnassa. Myös Taidekoti Kirpilä, taiteilijoille suunnattu residenssiohjelma ja Mirjam Helin -laulukilpailu ovat osa säätiön toimintaa. Skr.fi

Jane ja Aatos Erkon säätiö

Jane ja Aatos Erkon säätiö vastaanottaa hakemuksia vuoden jokaisena päivänä. Avustuksista päättää säätiön hallitus neljästi vuodessa. Lisätietoja säätiöstä, hakemisesta ja myönnetyistä avustuksista osoitteesta www.jaes.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kulttuurirahasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye