Uudenmaan ELY-keskus

Kartenkät för utveckling av riksväg 4 i Hartola vid Pohjola

Dela

Välkommen att besvara kartenkäten om utvecklingen av riksväg 4 i Hartola vid Pohjola. Detta område är en del av den mer omfattande åtgärdsplanen Rv 4 Lusi-Oravakivensalmi.

Vid Pohjola utreds nya alternativ för att förbättra vägen, eftersom vägens nuvarande läge har utmaningar från miljön för att förbättra vägen. I enkäten kan du placera en del av dina svar direkt på kartan. Det tar cirka 10–15 minuter att besvara enkäten och du kan besvara den här: https://app.maptionnaire.com/q/4fe8yuo48kwz  (på finska)

Enkäten är öppen 10–24.6.2024. Vi önskar kommentarer särskilt om planeringsområdets förbindelsebehov, naturvärden och andra platser värda att notera. Syftet med kartenkäten och planeringen är att fastställa en terrängkorridor där riksvägen senare förbättras. Åtgärdsplanen blir klar hösten 2024 och åtgärderna genomförs tidigast om cirka 15 år.

Det pågående arbetet är en allmän åtgärdsplan som fastställer principerna för utvecklingen av riksvägen och dess mellanskeden för den fortsatta planeringen. Planeringen preciseras senare i och med de noggrannare väg- och byggplanerna.

Målet för åtgärdsplanen är att precisera de principlösningar som presenterats i tidigare utredningar med tanke på genomförbarheten, kvalitetsnivån och kostnaderna. Dessutom strävar man efter att förbättra vägens effektivitet genom att utnyttja det nuvarande vägnätet och identifiera åtgärder som förbättrar tillgängligheten och trafiksäkerheten. Dessa åtgärder främjas i det första skedet av den fortsatta planeringen.

Utkasten till plankartan för hela perioden finns för att se på projektets webbplats: Vt 4 Lusi-Oravakivensalmi (På finska)

Nyckelord

Kontakter

NTM-centralen i Nyland, projektchef Anna Elf, tfn 0295 021 395, anna.elf(at)ely-keskus.fi

A-Insinöörit Suunnittelu Oy, planeringschef Piritta Laitakari, tfn 040 6693 656, piritta.laitakari(at)ains.fi
(anträffbar per telefon fr.o.m. 11.6)

Länkar

Om

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Logo.

Andra språk

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye