Espoon seurakuntayhtymä

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle Espoossa

Jaa

Lintuvaaralainen Livia Ristimäki, 7, saa siunauksen koulutaipaleelle Leppävaaran kirkossa. Espoon kirkoissa ja kappeleissa järjestetään elokuussa kymmenkunta kirkkohetkeä ensimmäisen luokan aloittaville ja heidän läheisilleen.

pieni koululainen polkupyöränsä kanssa ja reppu selässä Leppävaaran kirkon pihalla
Livia Ristimäki, 7, odottaa jo innolla koulunaloitusta englanninkielisellä luokalla. Ennen ensimmäistä koulupäivää hän osallistuu koululaisten siunaamiseen Leppävaaran kirkolla. Kuva: Arto Vallivirta.

– Ehkä mä herään keskiyöllä, kun en saa nukuttua. Mua jännittää, kun pääsen tapaamaan mun kaverit uudestaan. Ehkä pesen hampaita kymmenen sekkaa, ja kun on eka kouluaamu, niin sitten isän ja äidin pitää viedä mut sinne, vaikka mä haluaisin mennä ite. Sen hiekkatien, kai mä sen saan mennä ite? Livia Ristimäki pohtii.

Opettajana työskentelevä äiti Niina Ristimäki nyökkäilee ja kertoo tyttärensä odottaneen koulun alkua jo pitkään. Uuteen elämänvaiheeseen tytär on valmistautunut innolla leikkimällä koulua, myös koulutarvikkeet ja työpöytä parvisängyn alle on hankittu.

Ensimmäistä kouluaamua edeltävänä iltana perhe osallistuu kotikirkossa järjestettävään ekaluokkalaisten siunaamiskirkkoon.

– Minusta tämä on ihana perinne. Olen itse pieneltä paikkakunnalta ja muistan sen jännittävän hetken, kun olimme kaikki kokoontuneet kirkkoon ennen koulun alkua ja katselimme ympärillemme, ketkä kaverit aloittavat samoilla luokilla, Niina Ristimäki kertoo.

Seurakunta luo turvaa koulunsa aloittaville lapsille ja vanhemmille


Niina Ristimäestä on kiinnostavaa päästä kurkistamaan esikoisen kautta uudestaan peruskoulumaailmaan. Kouluun siirtyminen on iso elämänmuutos koko perheelle.

– Onhan koulunaloitus liikuttava hetki varsinkin esikoisen suhteen. Hienoa, että seurakunta on tässäkin taitteessa mukana, siunaa ja toivottaa turvallista koulumatkaa.

– Tänä päivänä se on yhä tärkeämpää, että kirkko on luomassa henkistä turvaa niin lapsille kuin vanhemmille, sillä ympäröivä yhteiskunta on nykyään lapsille haastavampi, Niina Ristimäki sanoo.

Espoon seurakuntien järjestämät kirkkohetket on tarkoitettu kaikille ensimmäisen luokan aloittaville lapsille ja heidän läheisilleen. Jokainen siunattava lapsi saa tilaisuudessa seurakunnalta lahjaksi oman Lapsen Raamatun. Kirkkohetken lopuksi nautitaan jäätelöt tai muuta pikkuherkkua. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikille seurakuntaan kuuluville lapsille postitetaan etukäteen kutsu.

Ekaluokkalaisten siunaamiskirkot Espoossa 

Espoonlahden seurakunta
Ke 7.8. klo 18 Espoonlahden kirkko, Kipparinkatu 8. Kivaa tekemistä ja lopussa jätskibaari, hattaraa ja sipsejä. Lisätiedot: Maija Aapakari, 050 523 4121, maija.aapakari@evl.fi. 

Espoon Tuomiokirkkoseurakunta
Ti 6.8. klo 18 Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5.
Ke 7.8. klo 18 Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1.
Ke 7.8. klo 18 Kalajärven kappeli, Ruskaniitty 3.
Ke 7.8. klo 18 Auroran kappeli, Heiniemenpolku 1.
Ti 20.8. klo 18 Laaksolahden kappeli, Ylänkötie 16.
Lisätiedot: Aila Pihlajavesi, 040 525 1216, aila.pihlajavesi@evl.fi.

Leppävaaran seurakunta
Ke 7.8. klo 18 Leppävaaran kirkko, Veräjäkallionkatu 2. Tilaisuuden jälkeen jätskitarjoilu. Lisätiedot: Kirsti Koskela, 050 529 4370, kirsti.koskela@evl.fi.

Olarin seurakunta
Ke 7.8. klo 18 Olarin kirkko, Rälssitilankuja 1. Tilaisuuden jälkeen jäätelötarjoilu. Lisätiedot: Mia Silvola, 050 576 4891, mia.silvola@evl.fi.

Tapiolan seurakunta
Ke 7.8. klo 17.30 Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6. Ekaluokkalaiset saavat pienen lahjan. Lisätiedot: Anu Ristimäki, 050 3223520, anu.ristimaki@evl.fi.

Esbo svenska församling
Ke 14.8. klo 18 Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5. Ekaluokkalaiset saavat kirjan Aktivitetsbibel. Jooseppi Lohi, 040 573 8438, jooseppi.lohi@evl.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

pieni koululainen polkupyöränsä kanssa ja reppu selässä Leppävaaran kirkon pihalla
Livia Ristimäki, 7, odottaa jo innolla koulunaloitusta englanninkielisellä luokalla. Kouluun siunaamiseen hän aikoo osallistua perheensä kanssa Leppävaaran kirkolla.
Lataa
pieni ekaluokkalainen reppu selässä äitinsä kanssa
Ensimmäinen koulupäivä on odotettu hetki niin Livia Ristimäelle, 7, kuin äidille Niina Ristimäelle. Ennen ensimmäistä koulupäivää Ristimäen perhe osallistuu koululaisten siunaamiseen Leppävaaran kirkolla.
Lataa
pieni koululainen polkupyörän kanssa ja reppu selässä
Livia Ristimäki, 7, odottaa jo innolla koulunaloitusta englanninkielisellä luokalla. Kouluun siunaamiseen hän aikoo osallistua perheensä kanssa Leppävaaran kirkolla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Sateenkaarevien ihmisten tukeminen tarkoittaa käytännön tekoja12.6.2024 14:11:50 EEST | Tiedote

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat sekä Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling osallistuvat yhdessä Helsinki Prideen. Lauantaina 29. kesäkuuta vietettävän Helsinki Pride -kulkueen ja -puistojuhlan lisäksi seurakunnat järjestävät eri puolilla pääkaupunkiseutua sateenkaarevia tilaisuuksia. Pride-viikolla seurakuntien ohjelma alkaa tiistaina 25. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye