Vihreät - De Gröna

Saara Hyrkkö jää perhevapaalle — vaatii hallitukselta toimia raskaussyrjintään puuttumiseksi

Jaa

Vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö jää maanantaina perhevapaalle. Hyrkön toisen lapsen laskettu aika on kesäkuussa. Perhevapaansa aikana Hyrkkö osallistuu tarpeen vaatiessa ja mahdollisuuksien mukaan eduskuntaryhmän työhön ja välttämättömiin äänestyksiin.

– Esimerkiksi käännytyslain kohdalla jokaisen kansanedustajan ääni painaa. Jos mahdollista, tulen siitä äänestämään, Hyrkkö sanoo.

Hyrkkö jakaa tälläkin kertaa vanhempainvapaat tasan puolisonsa kanssa. 

– Suosittelen sitä ihan kaikille kahden vanhemman perheille. On paitsi tasa-arvon, myös perheiden hyvinvoinnin kannalta hyvä asia, että vanhemmuuden ilot ja vastuut jakautuvat tasaisesti, toteaa Hyrkkö.

Hyrkön mukaan raskauden ja perhevapaiden perusteella tapahtuva syrjintä on edelleen yleistä työelämässä. Hän on siksi jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii hallitusta tarttumaan esimerkiksi tasa-arvovaltuutetun esiin nostamiin lainsäädännöllisiin puutteisiin.

– Raskaus- ja perhevapaasyrjintä on arkipäivää suomalaisessa työelämässä, vaikka tasa-arvolaki ei sen yksiselitteisesti kieltää. Erityisesti määräaikaisissa työsuhteissa työskentelevät — joiden määrää Orpon hallitus aikoo lisätä — ovat alttiita tälle syrjinnän muodolle. Vähintä mitä hallitus voi tehdä, on tuoda määräaikaisuuksien lisäämisen rinnalle aidosti tehokkaita keinoja torjua tätä haitallista ja työelämän tasa-arvoa nakertavaa ilmiötä, peräänkuuluttaa Hyrkkö.

Hyrkkö odottaa innolla alkavaa perhevapaata. Suunnitelmissa on olla sivussa eduskunnan arkityöstä kesän ja syyskauden ajan.

– Esikoiseni syntyi keskellä koronakriisiä, joten perhevapaakin oli aika kummallista aikaa. Nyt odotan innolla ihan tavallista vauva-arkea. Tuskin siitä ihan ilman kommelluksia selvitään, hymyilee Hyrkkö.

Perhevapaan ajaksi Hyrkön tilalle Valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtajaksi on nimitetty Krista Mikkonen.

Saara Hyrkkö on toisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän on myös Espoon kaupunginvaltuutettu sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Näissä tehtävissä Hyrkkö jatkaa myös perhevapaan aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye