Vaasan kaupunki - Vasa stad

Suurimpien uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset

Jaa

Vaasan viideltä suurimmalta uimarannalta otettiin uimavesinäytteet 3.6. Kaikkien rantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Kuva: Vaasan kaupunki

Uimavesinäytteet otetaan ennen uimakauden alkua suurimmilta uimarannoilta, joita lainsäädäntö edellyttää. Vaasassa nämä ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari ja Strömsö.

Vaasan ja Laihian kaikkien uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella 15.6. – 31.8.2024. Seuraavat näytteenottopäivät ovat 24.6., 15.7. ja 5.8.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Uimavesien laadusta voi tehdä ilmoituksen ympäristöterveydenhuollon sähköisen ilmoituspalvelun kautta. Tee ilmoitus, jos

  • havaitset uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää
  • sairastut tai saat muun reaktion, jonka epäilet aiheutuneen uimavedestä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, 040 555 1184, maarit.kantola@vaasa.fi

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye