Eläkekomitea: Onko sukupuolten eläke-ero kurottavissa umpeen?

Jaa

Miltä eläkeläisten toimeentulo näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Entä miesten ja naisten eläkkeet? Miten käy eläkkeiden, jos Suomen heikko talouskasvu pitkittyy? Studiossa rahasta keskustelemassa Tampereen yliopiston professori Lasse Koskinen, STM:n erityisasiantuntija Milla Sandt ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Juha Rantala.

Eläkekomitea on Suomen paras eläkeaiheinen podcast.
Eläkekomitea on Suomen paras eläkeaiheinen podcast.

Kevään viimeisessä jaksossa keskustellaan palkoista, tasa-arvosta ja eläkkeistä.

Miltä eläkeläisten toimeentulo näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Entä sukupuolten välinen ero eläkkeissä? Naisen eläke on tällä hetkellä keskimäärin 400 euroa pienempi kuin miehen. Suurimpia syitä tähän ovat sukupuolittuneet työmarkkinat ja sosiaali- ja terveysalan heikot palkat. Onko toisenlainen tulevaisuus mahdollinen?

Lopuksi keskustelemme Suomen heikosta talouskasvusta. Pitkittyessään tilanne uhkaa eläketurvan rahoitusta ja tuottaa odotettua pienemmät eläkkeet. Eläkekomitea kysyy, pitääkö huolestua?

Studiossa keskustelemassa Tampereen yliopiston vakuutustieteen professori Lasse Koskinen, sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön erityisasiantuntija Milla Sandt ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Juha Rantala.

Suomen parhaan eläkepodcastin juontaa taloustoimittaja, Alma Onali.

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä   

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.   

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Kaikki podcastin jaksot ovat kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja podcast-alustoilla kautta maan.

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla   

Lisätietoja
Viestinnän asiantuntija, Antti Karkiainen, puh. 029 411 2334, etunimi.sukunimi@etk.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Pensionsbarometern: Arbetsrelaterad invandring är det populäraste sättet att stärka pensionsfinanserna – motstånd mot nedskärning av pensionerna13.6.2024 06:45:00 EEST | Tiedote

Drygt 60 procent av finländarna anser att arbetsrelaterad invandring är ett bra sätt, om finansieringen av pensionerna behöver stärkas. Det näst populäraste alternativet enligt den nya Pensionsbarometern är att höja pensionsavgifterna. Nedskärning av nuvarande och framtida pensioner är något som största delen av svararna motsätter sig.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye