Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mechelininkadun työt käynnistyivät – poikkeavat liikennejärjestelyt jatkuvat syyskuulle saakka

Jaa

Yksisuuntaisten pyöräteiden sekä jalkakäytävien leventäminen Mechelininkadulla on käynnistynyt 4. kesäkuuta. Työt vaikuttavat liikenteeseen, ja urakoitsija tiedottaa muutoksista opastein. Poikkeavat liikennejärjestelyt ovat autoliikenteen osalta voimassa syyskuun puoliväliin saakka. Jalankulkuun ja pyöräilyyn työt vaikuttavat mahdollisesti pidempään.

""
Mechelininkadun poikkeavat liikennejärjestelyt ovat voimassa syyskuun puoliväliin saakka. Kuvaaja: Esa-Pekka Nikulin

Mechelininkadun eteläpäässä, Lapinlahdenkadun ja Pohjoisen rautatiekadun risteyksestä Itämerenkadun risteykseen ulottuvalla matkalla on jalkakäytävä ja yksi ajokaista rajattu pois käytöstä. Autoliikenteellä on käytössään kaksi kaistaa molempiin suuntiin. Raitiolinja 8:n käyttökatkon ajan hyödynnetään myös raitiotieosuutta ajokaistana.

Edellä mainitulla tieosuudella myös jalankulku ja pyöräily on ohjattu kulkemaan Mechelininkadun länsilaidalle sekä Baanalle.

Yöaikaan liikennettä ohjataan henkilövoimin

Mechelininkadun poikki kulkeva hulevesiputki uusitaan. Työ tehdään yötyönä, jotta liikenteelle aiheutuva haitta voitaisiin minimoida. Yöaikaan autoliikennettä ohjataan henkilövoimin sekä opasteiden avulla. Jalankulkuun tai pyöräilyyn työt eivät merkittävästi vaikuta, sillä työmaa sijoittuu ajoradalle. Liikenne palautetaan nykyisille järjestelyilleen aamuisin klo 7.00 mennessä.

Työt aloitetaan ajolankojen, kiskojen ja riippuvalaisimien purkamisella. Viikkojen 24–26 aikana suoritetaan vesihuoltotöitä. Kaivuu- ja kuormaustöistä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa.

Uudet liikennejärjestelyt sujuvoittavat kulkua alueella

Mechelininkadun työt jatkuvat arviolta syyskuun puoliväliin saakka. Raitiolinja 8 palaa kulkemaan normaalille reitilleen syyskuun alussa.

Urakan aikana Mechelininkadulle Lapinlahdenkadusta etelään rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Lisäksi kapeaa jalkakäytävää levennetään Länsilinkin ja Mechelininaukion välillä. Risteysalueilla päivitetään suojateitä ja pyöräliikenteen ylitysjärjestelyitä.

Katujen rakentamisen yhteydessä uusitaan kunnallistekniikkaa, kuten vesihuoltoa ja tietoliikenneyhteyksiä, ja rakennetaan uutta verkostoa palvelemaan muun muassa Marian entiselle sairaala-alueelle myöhemmin rakennettavaa kasvuyrityskeskittymää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tilaaja
Touko Leppänen
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 21834
touko.leppanen@hel.fi

urakoitsija
Esa-Pekka Nikulin
työnjohtaja
E.M. Pekkinen Oy
puh. 040 614 6890
esa-pekka.nikulin@empekkinen.fi

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.6.202427.6.2024 17:01:01 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.6.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 22.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye