Koodi / Sisu ryKoodi / Sisu ry

Koodikoulu kood/Sisu avasi uudet tilat Kuopiossa – seuraava sprinttihaku käynnistyy heinäkuussa

Jaa

Yksityinen, yritysvetoinen koodikoulu, kood/Sisu, on avannut uudet toimitilansa Kuopion Savilahteen, Viestikatu 1:seen. Opiskelijat pääsivät siirtymään tiloihin toukokuussa, ja koulun virallisia avajaisia vietetään tällä viikolla yhdessä kumppaniverkoston kanssa.

kood/Sisun johtaja Laura Nykänen esitteli uusia tiloja kood/Jõhvin toimitusjohtajalle Lauri Haaville. Kuva: Arto Holopainen (kood/Sisu)
kood/Sisun johtaja Laura Nykänen esitteli uusia tiloja kood/Jõhvin toimitusjohtajalle Lauri Haaville. Kuva: Arto Holopainen (kood/Sisu)

Koulun tilat kattavat yli 650 neliömetriä, ja ne on suunniteltu erityisesti ohjelmistokehittäjien tarpeisiin. Tilat ovat avoinna opiskelijoille ympäri vuorokauden ja niistä löytyy monipuolisia työskentelytiloja, suuri keittiö- ja tapahtumatila sekä erillinen alue yrityksistä vieraileville työntekijöille.

“Aion ehdottomasti opiskella paikan päällä. Pidän siitä, että voin keskustella suoraan muiden opiskelijoiden kanssa ja koulun tilat sopivat siihen mielestäni todella hyvin. On myös helpompaa opiskella koulun tiloissa, kun kissani ei hypi tietokoneeni päälle,” naurahtaa Belgiasta Suomeen kahdeksan vuotta sitten muuttanut opiskelija Stef Van Carpels.

"Tiloista tuli juuri niin monikäyttöiset kuin suunniteltiin. Ne mahdollistavat sekä keskittymistä vaativan työskentelyn että rennomman kanssakäymisen ja tiimityöskentelyn. Toivotamme tänne myös yritykset lämpimästi tervetulleiksi. Kumppanimme voivat työskennellä ja verkostoitua opiskelijoiden kanssa Business Loungessa. Järjestämme yhdessä myös työpajoja, joissa opiskelijat voivat kehittää osaamistaan eri aihealueiden ympärillä. Kood/Talk-keskustelutilaisuuksissa syvennymme inspiroiviin uratarinoihin,” taustoittaa kood/Sisu koodikoulun johtaja Laura Nykänen.

Monikulttuurinen opiskelijaryhmä tukena toisilleen

Koodikoulun ensimmäinen opiskelijaryhmä aloitti opinnot maaliskuun lopussa. Ryhmään valikoitui 150 opiskelijaa kaksivaiheisen hakuprosessin kautta. He edustavat 19 eri kansallisuutta. Opiskelijoiden ikäjakauma on laaja: nuorin opiskelija on 19- ja vanhin 59-vuotias.

”Meillä on huippuporukka kasassa. Opiskelijoiden motivaatio on tosi korkealla. He ovat jo perustaneet opiskelijayhdistyksen, joka valvoo opiskelijoiden etuja, järjestää vapaa-ajan toimintaa sekä toimii linkkinä tiimimme ja opiskelijoiden välillä.  Opiskelijoita on myös muuttanut Kuopioon koulun takia, vaikka opinnot on mahdollista suorittaa myös etänä,” kertoo Nykänen.

Ilmoittautuminen seuraaville sprinteille käynnistyy heinäkuussa

Seuraava opiskelijaryhmä aloittaa opintonsa koodikoulussa tammikuussa 2025. Koodikouluun haetaan suorittamalla ensin pääsykoetesti, joka on auki koulun verkkosivuilla ympäri vuoden. Testin läpäisseet pääsevät kolmen viikon intensiiviselle valintakoejaksolle eli sprintille. Seuraavat sprintit järjestetään loka- ja marraskuussa koulun tiloissa. Ilmoittautuminen sprinteille avautuu 12. heinäkuuta, ja paikkoja on rajoitetusti.

’’Sprintin osallistujat olivat monimuotoinen ja ystävällinen joukko ihmisiä eri taustoista. Opimme, työskentelimme, sosialisoimme ja kasvoimme yhdessä. Aikaisemmin pelasin 14 tuntia päivässä videopelejä. Yhteisön tuki sekä arvostus, jonka koin sprintillä, oli voimaannuttava kokemus. Osallistuminen tapahtumaan näytti minulle, että pystyn paljon enempään kuin olin ikinä aikaisemmin kuvitellut,’’ kertoo Van Carpels omasta sprinttikokemuksestaan.

Kansainvälistä yhteistyötä virolaisen koodikoulun kanssa

Kood/Sisu jakaa yhteisen oppimisalustan ja brändin virolaisen koodikoulun, kood/Jõhvin, kanssa. Kaksivuotisen koulutusohjelman oppiminen tapahtuu verkkoalustalla, joka mahdollistaa opinnot täysin etänä, paikan päällä tai hybridinä. Koulujen välinen yhteistyö on osa //kood-konsernin laajentumista.

“Näemme kood/Sisun tärkeänä jäsenenä //kood-yhteisössämme tiellämme kohti kansainvälistä koodikouluverkostoa. Molemmat koulut on käynnistetty samalla tavoitteella luoda innovatiivista koodauskoulutusta ja uusia uramahdollisuuksia. Lisäksi tavoitteemme on herättää kiinnostusta alaa kohtaan ja edistää talouskasvua. Yhteistyöpotentiaali, jopa Euroopan laajuisesti, on valtava," kommentoi yksi kood/Jõhvin perustajista Taavet Hinrikus.

kood/Sisu on vuonna 2023 Kuopioon perustettu koodikoulu, jossa opiskellaan intensiivisesti, tiiviissä yritysyhteistyössä, kansainvälisessä ympäristössä ja monipuolisissa tiimeissä.  Kood/Sisu erottuu perinteisistä oppilaitoksista siinä, että opintoja tehdään verkkoalustalla, jossa opiskelijat ratkaisevat itsenäisesti ja yhdessä käytännönläheisiä projektitehtäviä. Opiskelu tapahtuu itseohjautuvasti, sillä koulussa ei ole oppitunteja, opettajia tai luokkahuoneita. Koodikoulun opetuskieli on englanti. Opiskelu koodikoulussa on maksutonta. Opinnot voi suorittaa etänä, paikan päällä Kuopiossa tai hybridinä. Koodikoulun perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, Osuma Henkilöstöpalvelut, OP Ryhmä, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. Etelä-Savon ELY-keskus rahoittaa Koodi/Sisu – koodikoulu Pohjois-Savoon -hanketta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Koodikoulun opiskelija Stef Van Carpels (kuvaaja: Arto Holopainen, kood/Sisu)
Koodikoulun opiskelija Stef Van Carpels (kuvaaja: Arto Holopainen, kood/Sisu)
Lataa
Koodikoulun opiskelija Stef Van Carpels (kuvaaja: Arto Holopainen, kood/Sisu)
Koodikoulun opiskelija Stef Van Carpels (kuvaaja: Arto Holopainen, kood/Sisu)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Koodi / Sisu ry on joulukuussa 2022 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistyksen perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, OP Ryhmä, Osuma Henkilöstöpalvelut, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. 

Yhdistys koordinoi Koodi/Sisu - koodikoulu Pohjois-Savoon -hanketta. Hankkeella tuetaan koulun toiminnan käynnistämistä vaiheittain ja vastataan yritysten osaajapulaan. Etelä-Savon ELY-keskus rahoittaa hanketta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Hankkeen toteutusaika on 17.3.2023–30.6.2026. KPY Novapolis ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä toimivat hankkeen osatoteuttajina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Koodi / Sisu ry

Kood/Sisu koodikoulun ensimmäiset opiskelijat aloittavat opinnot – opiskelijaryhmä erittäin moninainen22.3.2024 09:05:08 EET | Tiedote

Yritysvetoisen Kood/Sisu koodikoulun ensimmäinen opiskelijaryhmä on valittu. Haun läpäisi 150 opiskelijaa kahden tuhannen hakijan joukosta. Opiskelijat aloittavat opintonsa maanantaina 25. maaliskuuta. He edustavat 19 eri maata, kuten Ukrainaa, Espanjaa, Egyptiä ja Kiinaa. Valituista opiskelijoista 45 prosenttia asuu Pohjois-Savossa ja 15 prosenttia pääkaupunkiseudulla.

Uusi koodikoulu Pohjois-Savossa yhdistää voimansa Virossa toimivan koodikoulun kanssa1.11.2023 08:37:18 EET | Tiedote

Pohjois-Savossa alkuvuonna 2024 avautuva yksityinen koodikoulu, kood/Sisu, on solminut merkittävän sopimuksen Virossa toimivan koodikoulun, kood/Jõhvin, kanssa. Kolmivuotinen sopimus syventää tiedonvaihtoa, tiivistää yhdessä tekemistä ja vahvistaa yhteyksiä koulujen opiskelijoiden sekä yritysten välille. Samalla se tukee ohjelmointiosaamisen kehittymistä Suomessa ja Virossa sekä edistää ohjelmointikoulutuksen kansainvälistymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye