Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tutkijatohtori Nina Kokkinen johdattaa idän henkisyyteen 16.6. Tikanojan taidekodissa

Jaa

Tikanojan taidekodin Idän henkisyys -näyttelyn yhteydessä järjestetään asiantuntijakierros tutkijatohtori Nina Kokkisen johdolla sunnuntaina 16.6. klo 13 suomeksi ja klo 14 englanniksi.

Nina Kokkinen. Kuva: Noora Lehtovuori
Nina Kokkinen. Kuva: Noora Lehtovuori

Asiantuntijakierroksella tutustutaan Idän henkisyys –näyttelyyn Donner-instituutin tutkijatohtorina toimivan Nina Kokkisen opastuksella. Taiteen ja uskonnontutkija Nina Kokkinen on toiminut näyttelyn kuraattorina.

Näyttely pohjautuu Kokkisen monivuotiseen tutkimushankkeeseen, jossa hän on perehtynyt suomalaisten taiteilijoiden mielikuviin koskien ’mystistä itää’. Hän on tutkinut Akseli Gallen-Kallelaa, Pekka Halosta ja Hugo Simbergia, jotka olivat innostuneita esoteerisesta henkisyydestä jo 1800-luvun lopulla.

Tikanojan näyttelyä varten Kokkinen on tutkinut idän henkisyyden kannalta kiinnostavien taiteilijanaisten Eva Bremerin, Meri Genetzin, Ilona Hariman ja Lyyli Visannin teoksia, joista osa kuuluu Tikanojan taidekokoelmaan. Kokkinen jatkaa yhä tutkimustaan, jossa hän käsittelee erityisesti Bremeriä.

Nina Kokkisen tutkimustyön pohjalta on tuotettu useita tietokirjoja, kuten Hengen aarteet. Esoteerisuus Suomen taidemaailmassa 1890–1950 (Parvs 2020) ja Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa (Vastapaino 2020). Hänet on lisäksi palkittu Edvard Richter -palkinnolla.

Kokkinen on kuratoinut useita näyttelyitä, kuten Sielun silmä-näyttelyn, joka käsitteli selvänäköisyyden teemaa ja oli esillä Gallen-Kallelan museossa ja Tikanojan taidekodissa vuosina 2019–2020. Hän on myös toiminut Tahiti – Taidehistoria tieteenä -aikakauslehden päätoimittajana.

Museolipun hintaan sisältyvä asiantuntijakierros järjestetään sunnuntaina 16.6.2024 suomeksi klo 13 ja englanniksi klo 14. Tikanojan taidekoti on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 10–17.

Näyttelyssä on nähtävillä laaja valikoima kulttuurihistoriallista esineistöä sekä noin sata taideteosta 1800-luvun lopulta nykypäivään.

www.ninakokkinen.com

www.instagram.com/ninakokkinen/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Näyttelypäällikkö Maaria Salo, Vaasan museot, p. +358403537377, maaria.salo@vaasa.fi

Kuvat

Nina Kokkinen. Kuva: Noora Lehtovuori
Nina Kokkinen. Kuva: Noora Lehtovuori
Lataa

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Vaasan museot on Pohjanmaan aluevastuumuseo, joka tuottaa, tallentaa ja esittelee alueen tiedettä, taidetta ja historiaa. Näyttelymme tarjoavat yhdistelmän paikallista ja kansainvälistä kulttuuria sekä taidetta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye