Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU-vaalit 2024: päivitetty paikkaennuste

Jaa

Päivitys seuraavan Euroopan parlamentin paikkajaosta perustuu lopullisiin ja alustaviin tuloksiin 26:sta maasta ja kyselytietoihin yhdestä (tilanne ma klo 12.38).

Paikkaennuste 10.6. klo 12.38
Paikkaennuste 10.6. klo 12.38

Tämä ennuste perustuu

  • lopullisiin tuloksiin yhdeksästä jäsenmaasta: Kreikka, Kroatia, Kypros, Liettua, Malta, Puola, Ranska, Saksa ja Slovakia
  • alustaviin tuloksiin 17:stä jäsenmaasta: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Italia, Itävalta, Latvia, Luxemburg, Portugali, Romania, Ruotsi, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro
  • vaaleja edeltäviin kyselyihin Irlannista.


Alustavien tietojen mukaan äänestysprosentti koko EU:ssa oli 50,8 %.

Parlamentin paikkajakoennusteet perustuvat edellisen parlamentin ryhmäjakoon, joka voi muuttua vaalien jälkeen.

Jos kansallinen puolue ei virallisesti kuulu mihinkään ryhmään tai nykyisen parlamentin sitoutumattomien ryhmään (NI - ”non-inscrits”), se näkyy kaatoluokassa Muut.

Paikkajakoennustetta päivitetään säännöllisesti, viimeisimmät tiedot julkaistaan tulossivuilla. Sieltä löydät kansalliset tulokset, paikat poliittisen ryhmän, maan tai molempien mukaan jaettuna, tiedot sukupuolijakaumasta sekä äänestysprosentin. Lisäksi voit mm. verrata tuloksia ja rakentaa enemmistöjä.

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye