Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varhan järjestämisjaosto käsittelee palveluverkkoesityksiä

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) järjestämisjaosto käsittelee torstaina 13.6.2024 esitystä Varhan palveluverkosta koskien suun terveydenhuollon palveluja, ikääntyneiden palveluja, lasten, nuorten ja perheiden palveluja, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä työikäisten sosiaalipalveluja, vammaispalveluja, perustason sairaalapalveluja ja diagnostiikkaa sekä toimintakykyä tukevia palveluja.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Järjestämisjaosto tekee edellä mainituista palveluista esityksen Varhan aluehallitukselle, joka käsittelee esitystä tiistaina 18.6.2024 pidettävässä kokouksessaan.

Sosiaali- ja terveyskeskuspalveluja koskevat päätökset tehdään sote-keskusten ja sote-asemien osalta 12.6.2024 aluevaltuustossa ja aluehallituksessa 18.6.2024. Sote-pisteiden osalta sijoittumispäätökset tehdään aluehallituksessa ja lautakunnissa sen mukaan, kuuluuko toimivalta aluehallitukselle vai lautakunnalle.

Aluehallitus päättää sote-keskusten, -asemien ja sote-pisteiden toimipaikoista aluevaltuuston (12.6.) aikaisemman päätöksen huomioiden ja myös kaikkien niiden palvelujen toimipaikoista, joihin tulee useamman toimialueen palveluita. Lautakunnat päättävät niiden palvelujen toimipaikoista, joihin tulee vain yhden toimialueen palvelut. Aluehallitus saa tiedokseen luonnoksen niiden palvelujen toimipaikoista, joista lautakunnilla on päätösvastuu.

Kaikkiaan palveluverkkotyössä on valmisteltu luonnos kahdeksan palvelukokonaisuuden palveluverkoksi. Valmistelu perustuu Varhan strategiaan, palvelustrategiaan sekä palvelukokonaisuuskohtaisiin suunnittelun tarkennettuihin periaatteisiin. Tulosalueiden edustajat ja eri alojen asiantuntijat ovat olleet tiiviisti mukana valmistelutyössä. Valmistelun kuluessa on huomioitu tulosaluerajat ylittävä yhteistyö ja toiminnan koordinointi eri tulosalueiden välillä. 

Taustaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluverkon uudistuksessa muodostetaan tilannekuva siitä, miten alueen sote-palveluita tuotetaan alueellamme jatkossa. Palveluverkon suunnittelu perustuu vuonna 2023 hyväksyttyyn palvelustrategiaan ja sen laajaan osallistavaan valmisteluun.​

Palveluverkkosuunnitelma koskee ajanjaksoa 2024 – 2026. Samanaikaisesti valmistaudutaan myös vuoteen 2030 asti ulottuviin uudistuksiin. ​

Ajantasainen tieto palveluverkkouudistuksen tilanteesta päivittyy Varhan nettisivustolle: www.varha.fi/palveluverkko

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varhas välfärdsområdesfullmäktige godkände det framtida nätet av verksamhetsställen12.6.2024 22:14:52 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesfullmäktige i Egentliga Finlands välfärdsområde (Varha) godkände vid vårens sista sammanträde välfärdsområdesstyrelsens förslag om nätet av verksamhetsställen. Inom Varhas område kommer det i fortsättningen att finnas sju social- och hälsocentraler och 16 social- och hälsostationer. Fullmäktige godkände också bokslutet för räkenskapsperioden 2023 och den ändrade investeringsplanen.

Inbjudan till media: Varha erbjuder läkemedelsfri vård mot sömnlöshet11.6.2024 09:02:02 EEST | Tiedote

Av kunderna inom primärhälsovården lider nästan varannan av någon form av sömnsvårighet eller sömnlöshet. Sömnen är en av de viktigaste faktorerna som inverkar på livskvaliteten och välmåendet och långvarig sömnlöshet kan leda till invalidpension lika sannolikt som depression. Sömnlöshet ökar också risken för sjukdomar och olyckor. Sömnen har också stor betydelse för vården av till exempel hjärt- och kärlsjukdomar.

Kutsu medialle: Varha tarjoaa lääkkeetöntä hoitoa unettomuuteen11.6.2024 09:02:02 EEST | Tiedote

Perusterveydenhuollon asiakkaista lähes joka toinen kärsii jonkinlaisista unihäiriöistä ja unettomuudesta. Uni on yksi tärkeimmistä elämänlaatuun ja hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä ja pitkäaikainen unettomuus ennustaa työkyvyttömyyseläkkeelle joutumista yhtä vahvasti kuin masennus. Se myös lisää riskiä sairauksiin ja tapaturmia. Unella on myös iso vaikutus esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye