TyöterveyslaitosTyöterveyslaitos

Kutsu 11.6.2024: Maahanmuuttajien perheenyhdistäminen, lainsäädäntö  ja väestön kehitys

Jaa

DEMOGRAPHY Talks tarjoaa tuoretta tutkimustietoa aiheesta "Perheenyhdistäminen ja väestön kehitys – lainsäädännön vaikutus kotoutumiseen"  11.6. klo 14–15

Demography Talks esiintyjät Jaana Palander ja Iida Kauhanen

Demography-ohjelman kutsu 

Kiinnostavatko ilmiöt maahanmuuttotilastojen takana?
Miten lainsäädäntö vaikuttaa kotoutumiseen?

11.6. klo 14–15 DEMOGRAPHY Talks aiheena "Perheenyhdistäminen ja väestön kehitys – lainsäädännön vaikutus kotoutumiseen"

Webinaari välitetään Teamsin kautta.
Ilmoittaudu tästä >>
Saat Teams-linkin paluupostissa.

Perhe voi olla merkittävä tekijä yksilön hyvinvoinnissa ja kotoutumisessa uuteen maahan. Kaikilla Suomessa asuvilla ei kuitenkaan ole yhtäläisiä mahdollisuuksia perhe-elämään. Esimerkiksi tuloraja voi estää matalapalkkaisten työntekijöiden puolison ja lasten saapumisen Suomeen.

Perheen yhdistämiseen liittyvä lainsäädäntö ja käytänteet ovat hankaloittaneet monien perheiden mahdollisuuksia elää yhdessä, mikä heijastuu ihmisten hyvinvointiin. Esimerkiksi ilman huoltajia turvapaikkaa hakeneet alaikäiset nuoret kokevat perheen yhdistämisen hankaluudet usein hyvinvointia olennaisesti haittaavana tekijänä.

Miten perhemuuton esteet vaikuttavat maahanmuuttajien hyvinvointiin ja kotoutumiseen? Millaisina erilaiset perheisiin liittyvät institutionaaliset käytänteet voivat näyttäytyä yksittäisten maahanmuuttajien elämässä? Miten perhemuuton lainsäädäntöä ja käytänteitä tulisi muuttaa, jotta ne vastaisivat paremmin tulevaisuuden väestöllisiin haasteisiin?

Ohjelma

Perheenyhdistäminen ja lainsäädännön kotouttamispotentiaali
tutkija Jaana Palander, Åbo Akademi, Mobile Futures

Perhe yksintulleiden nuorten elämässä Suomessa
tutkija Iida Kauhanen, Oulun yliopisto, Mobile Futures

DEMOGRAPHY Talks -webinaarisarja tarjoaa tutkittua tietoa väestön muutoksista. Webinaarit ovat tiiviitä, alle tunnin mittaisia tilaisuuksia, joissa tutkijat esittelevät kahta ajankohtaista tutkimusta väestöön liittyvistä aiheista. Webinaarit konkretisoivat parhaillaan käytävää yhteiskunnallista keskustelua ja antavat siihen uusia näkökulmia. Webinaarissa esiteltäviä tutkimuksia rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:

Tietoa meistä 

Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja tiedotteemme.

Tilaa kohdennettu uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi.

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Työterveyslaitoksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Internationellt samarbete skapar nya möjligheter för att främja mental hälsa på arbetsplatser17.6.2025 08:00:00 EEST | Pressmeddelande

Många länder möter liknande utmaningar när det gäller hantering av psykosociala faktorer på arbetsplatsen. Genom att dela kunskap och goda praxis över nationsgränser skapas möjlighet att försöka lösa dessa utmaningar tillsammans. Första hjälpen-förpackningen för mental hälsa erbjuder akut hjälp till små arbetsplatser för att stödja medarbetarnas mentala välbefinnande.

Fördelarna med distansarbete fördelas inte jämnt – effekterna varierar mellan olika arbetstagargrupper16.6.2025 06:00:00 EEST | Pressmeddelande

Distansarbete kan öka välbefinnandet och lätta på arbetsbördan, men det gynnar inte alla lika mycket. Till exempel kan upplevelserna skilja sig åt mellan chefer och arbetstagare. Arbetshälsoinstitutets longitudinella undersökning inom projektet HYMY ger ny information om varför distansarbete kan försvaga förtroendet och gemenskapen – och i vilka roller och livssituationer det kan stödja välbefinnandet.

Etätyön hyödyt eivät jakaannu tasan – vaikutukset vaihtelevat työntekijäryhmittäin16.6.2025 06:00:00 EEST | Tiedote

Etänä työskentely voi lisätä hyvinvointia ja keventää työtaakkaa, mutta se ei hyödytä kaikkia yhtä paljon. Esimerkiksi esihenkilöiden ja työntekijöiden kokemukset voivat poiketa toisistaan. Työterveyslaitoksen HYMY-hankkeen pitkittäistutkimus tarjoaa uutta tietoa siitä, miksi etätyö voi heikentää luottamusta ja yhteisöllisyyttä ja millaisissa rooleissa ja elämäntilanteissa se voi tukea hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye