TyöterveyslaitosTyöterveyslaitos

Kutsu 11.6.2024: Maahanmuuttajien perheenyhdistäminen, lainsäädäntö  ja väestön kehitys

Jaa

DEMOGRAPHY Talks tarjoaa tuoretta tutkimustietoa aiheesta "Perheenyhdistäminen ja väestön kehitys – lainsäädännön vaikutus kotoutumiseen"  11.6. klo 14–15

Demography Talks esiintyjät Jaana Palander ja Iida Kauhanen

Demography-ohjelman kutsu 

Kiinnostavatko ilmiöt maahanmuuttotilastojen takana?
Miten lainsäädäntö vaikuttaa kotoutumiseen?

11.6. klo 14–15 DEMOGRAPHY Talks aiheena "Perheenyhdistäminen ja väestön kehitys – lainsäädännön vaikutus kotoutumiseen"

Webinaari välitetään Teamsin kautta.
Ilmoittaudu tästä >>
Saat Teams-linkin paluupostissa.

Perhe voi olla merkittävä tekijä yksilön hyvinvoinnissa ja kotoutumisessa uuteen maahan. Kaikilla Suomessa asuvilla ei kuitenkaan ole yhtäläisiä mahdollisuuksia perhe-elämään. Esimerkiksi tuloraja voi estää matalapalkkaisten työntekijöiden puolison ja lasten saapumisen Suomeen.

Perheen yhdistämiseen liittyvä lainsäädäntö ja käytänteet ovat hankaloittaneet monien perheiden mahdollisuuksia elää yhdessä, mikä heijastuu ihmisten hyvinvointiin. Esimerkiksi ilman huoltajia turvapaikkaa hakeneet alaikäiset nuoret kokevat perheen yhdistämisen hankaluudet usein hyvinvointia olennaisesti haittaavana tekijänä.

Miten perhemuuton esteet vaikuttavat maahanmuuttajien hyvinvointiin ja kotoutumiseen? Millaisina erilaiset perheisiin liittyvät institutionaaliset käytänteet voivat näyttäytyä yksittäisten maahanmuuttajien elämässä? Miten perhemuuton lainsäädäntöä ja käytänteitä tulisi muuttaa, jotta ne vastaisivat paremmin tulevaisuuden väestöllisiin haasteisiin?

Ohjelma

Perheenyhdistäminen ja lainsäädännön kotouttamispotentiaali
tutkija Jaana Palander, Åbo Akademi, Mobile Futures

Perhe yksintulleiden nuorten elämässä Suomessa
tutkija Iida Kauhanen, Oulun yliopisto, Mobile Futures

DEMOGRAPHY Talks -webinaarisarja tarjoaa tutkittua tietoa väestön muutoksista. Webinaarit ovat tiiviitä, alle tunnin mittaisia tilaisuuksia, joissa tutkijat esittelevät kahta ajankohtaista tutkimusta väestöön liittyvistä aiheista. Webinaarit konkretisoivat parhaillaan käytävää yhteiskunnallista keskustelua ja antavat siihen uusia näkökulmia. Webinaarissa esiteltäviä tutkimuksia rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:

Tietoa meistä 

Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja tiedotteemme.

Tilaa kohdennettu uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi.

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Työterveyslaitoksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Väestörakenteen muutosvaikutuksia tutkiva LIFECON-hanke sai jatkorahoituksen14.6.2024 11:59:53 EEST | Uutinen

Väestörakenteen muutosten elämänkaari- ja talousvaikutuksia tutkiva LIFECON-hanke sai jatkorahoituksen vuoteen 2027 asti. Jatkokaudella hankkeen tutkimuksen ja vuorovaikutustoiminnan on tarkoitus vastata erityisesti ajankohtaisiin, hallituksen ja ministeriöiden tunnistamiin tarpeisiin. LIFECON-hanketta rahoittaa Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) DEMOGRAPHY-ohjelma ja sitä toteuttavat Työterveyslaitos, Helsingin yliopisto ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla).

Trafikljusmodellen för arbetstider förbättrade arbetstiderna och arbetssäkerheten inom hälso- och sjukvårdsbranschen10.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Även internationellt har man fått ny och viktig information om de gynnsamma effekterna av arbetsskiftsergonomi. Arbetshälsoinstitutet har uppdaterat de nationella rekommendationerna för arbetsskiftsergonomi och tagit fram en kostnadsfri riskräknare för arbetsolycksfall vid periodiskt arbete som en del av riskbedömningen. De nya metoderna kan främja arbetssäkerheten och arbetshälsan inom hälso- och sjukvårdsbranschen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye