Finavia Oyj

Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie 3:n kunnostustyöt valmistuvat 12.6.

Jaa

Lentoasemayhtiö Finavian huhtikuussa 2024 aloittamat kiitotie 3:n huoltosuunnitelman mukaiset kunnostustyöt valmistuvat aikataulussaan 12. kesäkuuta 2024. Lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat samalla ennalleen.

Kiitotie 3
Helsinki-Vantaan kiitotie 3. Finavia Oyj

‒ Olemme saaneet kiitotie 3:n kunnostustyöt valmiiksi aikataulussa ja huoltosuunnitelman mukaisesti. Kiitoteihin kohdistuu valtava kuormitus ja niiden rakenteiden on oltava ensiluokkaiset. Säännölliset kausikorjaukset varmistavat turvallisen ja sujuvan lentoliikenteen, Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta sanoo. 

Helsinki-Vantaan kiitotie 3:n kunnostustyöt käynnistyivät 15. huhtikuuta 2024. Kunnostustöihin sisältyivät kiitotielle johtavien rullausteiden päällystekorjaukset ja kiitotien sulkutoimenpiteiden yhteydessä tehtävät kunnostustyöt erityisesti kenttävalojärjestelmiin. 

Korjaustöiden aikana kiitotie 3:lle ei voinut laskeutua ja lentojen nousu- ja laskeutumissuunnat poikkesivat normaalista. Helsinki-Vantaan kiitotiet 1 (04R/22L) ja 2 (15/33) olivat kunnostustöiden aikana käytössä normaalisti, ja laskeutumisiin käytettiin ensisijaisesti kiitotietä 2 luoteen suunnasta ja kiitotietä 1 koillisen suunnasta. Lähtevät lennot ohjattiin samoihin suuntiin, kuin mihin ne lähtisivät kiitotie 3:lta. 

Töiden valmistuttua lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat normaaliin 12.6.2024. 

‒ Kiitoteiden kausikorjaukset ovat tärkeä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman infrastruktuurin elinkaarihallintaa. Kunnostustöiden valmistuttua kiitotie 3 palvelee jälleen vilkasta kesälomamatkailua Helsinki-Vantaalla, johtaja Elasmaa sanoo. 

FINAVIA OYJ 
Viestintä

Kuvia median käyttöön 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kiitotie 3
Helsinki-Vantaan kiitotie 3.
Lataa
Helsinki-Vantaan lentoasema.
Helsinki-Vantaan lentoasema.
Lataa

Tietoa lentoasemayhtiö Finaviasta

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 360 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

Tervetuloa Finavian lentoasemille | Finavia
Vuosikertomukset | Finavia
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Suomen suurin hotellikokonaisuus avautuu Helsinki-Vantaalle: ”lentokenttäkaupunkia” palvelee nyt yhteensä 12 hotellia30.5.2024 11:15:03 EEST | Tiedote

Hotelliyritys Strawberryn kaksi uutta hotellia, Clarion Hotel ja Comfort Hotel Helsinki Airport, avaavat ovensa asiakkaille lauantaina 1. kesäkuuta 2024. Lentoaseman terminaalin yhteyteen kohonnut hotellikokonaisuus nostaa lentoasema-alueen hotellitarjonnan kokonaisuudessaan 12 hotelliin. Alueen konferenssi- ja kokoustilat myös kehittyvät avauksen myötä merkittävästi.

Finavia achieves net zero carbon emissions at Ivalo, Kittilä, Kuusamo and Rovaniemi Airports6.5.2024 11:19:24 EEST | Press release

Airport company Finavia has achieved net zero carbon emissions in its own operations at Ivalo, Kittilä, Kuusamo and Rovaniemi Airports. Carbon emissions have been cut by reducing energy consumption in terminals and refuelling airport vehicles with renewable diesel and work machines and emergency power generators with renewable motor fuel oil. In addition, the same airports have also been awarded a sustainable tourism certificate.

Finavia saavuttanut hiilipäästöjen nettonollatason Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla6.5.2024 09:18:54 EEST | Tiedote

Lentoasemayhtiö Finavia on saavuttanut nettonollahiilipäästötason omassa toiminnassaan Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla. Hiilipäästöjä on vähennetty terminaalien energiankulutusta vähentämällä, tankkaamalla lentoasemien ajoneuvoihin uusiutuvaa dieseliä ja työ- ja varavoimakoneisiin uusiutuvaa moottoripolttoöljyä. Lisäksi samoille lentoasemille on myönnetty kestävän matkailun sertifikaatti.

Finavian tammi-maaliskuu 2024: Lapin lentoasemien vahva kasvu jatkui – Helsinki-Vantaan vaihtomatkustus edelleen vähäistä30.4.2024 11:43:52 EEST | Tiedote

Tammi-maaliskuussa 2024 Finavian lentoasemilla oli reitti- ja tilauslentojen matkustajia yhteensä 4,6 miljoonaa (4,5 miljoonaa). Matkustajamäärä kehittyi positiivisesti erityisesti Rovaniemen lentoasemalla, jolla vahvan joulusesongin jälkeen nähtiin +28 % kasvu. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärän palautuminen on kaksoiskriisin vaikutuksesta hitaampaa kuin keskimäärin muilla lentoasemilla Euroopassa. Venäjän ylilentokiellon vaikutusten vuoksi Aasiasta Helsinki-Vantaan kautta Eurooppaan tapahtuva vaihtomatkustus on edelleen noin 30 % vähäisempää kuin vuonna 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye