Sweco Finland Oy

Swecon henkilöstökyselyn tulokset valmistuivat – niissä korostuu ylpeys omasta työstä ja luottamus esihenkilöihin

Jaa

Tämän vuoden henkilöstökyselyn tulokset ovat valmistuneet. Henkilöstökyselyyn vastasi 84 % kaikista Suomen swecolaisista.

Swecolla vuosittain toteutettavan henkilöstökyselyn tulokset antavat kattavan kuvan swecolaisten näkemyksistä ja ajatuksista työpaikastaan. Vastaajamäärä on pysynyt samana vuoteen 2023 verrattuna. Kolme korkeimman keskiarvon saanutta väittämää olivat (asteikolla 1–5): 

  • Luotan esihenkilööni (4,4) 

  • Tiimissäni autamme toisiamme (4,4) 

  • Minua kohdellaan töissä kunnioittavasti (4,4) 

”Hyvä työntekijäkokemus on meille todella tärkeä asia, ja henkilöstökyselyn tulokset ovat meille tärkeä ilmapuntari työyhteisömme tilanteesta. Tänäkin vuonna tulokset kertovat, että Swecon kulttuurin kulmakiviä on ystävällinen työyhteisö ja matala hierarkia”, kertoo henkilöstöjohtaja Sari Metsänen

Valtaosa swecolaisista (83 %) kokee olevansa motivoitunut työssään ja suosittelisi Swecoa työpaikkana (81 %). Tulosten perusteella swecolaiset kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä, josta he voivat olla ylpeitä ja ovat sitoutuneita työskentelemään Swecolla. Myös ilmapiiriä kehutaan: 87 % vastaajista on sitä mieltä, että ilmapiiri Swecolla on kiitettävällä tasolla.  

Tulosten mukaan Swecon vahvuuksia ovat tänäkin vuonna laadukas esihenkilötyö, asiakaskeskeisyys, tiimin sisäinen yhteistyö sekä monimuotoinen ja inklusiivinen työyhteisö. Sweco rakentaa inklusiivista työyhteisöä tietoisuuden lisäämisellä ja sisäisellä viestinnällä. Esimerkkejä inklusiivisuustyöstä on henkilöstön ideasta perustettu tänä vuonna toimintansa aloittanut neuromoninaisuusryhmä. 

Epävarmat ajat eivät vaikuttaneet esihenkilöiden luottamukseen 

Vuoteen 2024 on liittynyt Swecolla paljon vaikeita päätöksiä ja epävarmuuden kokemusta muutosneuvotteluiden takia. 

”Tässä ajassa on hienoa, että luotto omaan esihenkilöön on pysynyt edelleen korkeana.  

Swecolaiset esihenkilöt saavat vuosi toisensa perään hyvää palautetta johtamisesta. Luottamus omaan esihenkilöön on meillä todella korkealla tasolla”, Sari kertoo. 

Tulokset antavat Metsäsen mukaan hyvät lähtökohdat huomioida onnistumisia sekä pohtia, mitä asioita tiimeissä on tarpeen vielä kehittää. Lisäksi henkilöstökyselyn esihenkilöraportti toimii esihenkilötyön kehittämisen työkaluna. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Euroopan johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 22 000 arkkitehtimme, insinöörimme ja muun asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 2,5 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq). www.sweco.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sweco Finland Oy

Euroopan kaupungit puutteellisesti varautuneita helleaaltoihin, haavoittuvat ihmisryhmät vaarassa kesäaikaan26.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Eurooppaa uhkaa kuumuuteen liittyvien kuolemien yleistyminen helleaaltojen lisääntymisen myötä. Sweco selvitti 24 eurooppalaisen kaupungin ilmastonkestävyyttä ja varautumista koskevia toimintaprosesseja ja linjauksia, Helsinki mukaan lukien. Selvityksessä korostuu datan puute erityisesti helteiden vaikutuksista haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisryhmiin.

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:02:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye