HSY

Kaasupullot ovat vaarallista jätettä – niitä ei saa laittaa tavalliseen roskikseen

Jaa

Kaikki käytöstä poistetut kaasupullot ja -patruunat sekä ilokaasupullot ja hiilihapotuslaitteiden kaasupullot ovat vaarallista jätettä. Ne tulee viedä vaarallisen jätteen keräykseen. Niitä ei saa laittaa tavalliseen jäteastiaan, koska ne voivat räjähtää ja aiheuttaa siten vaaratilanteita jätteiden käsittelyssä ja olla myös vaaraksi jätteenkäsittelijöille.

Kuvassa on kaasupullojen säilytyskaappi HSY:n Sortti-asemalla.
Kaasupulloille on oma kaappi Sortti-asemilla. Kuva: HSY

Kesällä grillataan, retkeillään ja järjestetään puutarhajuhlia, jolloin käytössä saattaa olla nestekaasupulloja tai retkikeittimien kaasupatruunoita. Silloin on hyvä muistaa, että kaikki käytöstä poistetut kaasupullot ja -patruunat sekä esimerkiksi ilokaasupullot ja hiilihapotuslaitteiden kaasupullot ovat vaarallista jätettä. Ne tulee viedä vaarallisen jätteen keräykseen.

  • On todella tärkeää muistaa se, että erilaisia kaasupulloja ei saa laittaa tavalliseen roskikseen eli sekajäteastiaan, koska ne voivat räjähtää ja aiheuttaa siten vaaratilanteita jätteiden käsittelyssä ja olla myös vaaraksi jätteenkäsittelijöille, HSY:n toimintovastaava Joonas Enqvist painottaa.

HSY:n alueella myös tyhjät kaasupullot ja paineistetut säiliöt, kuten sammuttimet, kerätään vaarallisena jätteenä turvallisuussyistä. Käsittelyyn päätyessään niistä ei voi tietää, ovatko ne tyhjiä.

Asukkaat voivat viedä vaaralliset jätteet maksutta Sortti-asemille tai vaarallisen jätteen Sortti-kontteihin, joita on monien huoltoasemien pihoilla. Sortti-asemilla kaasupullojen paikka on vaarallisen jätteen keräyspiste, ei metallilava, vaikka itse pullo on metallia. Vaarallisen jätteen Sortti-kontteihin ei voi viedä isoja kaasupulloja, vaan maksimissaan yhden litran kokoisia pulloja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa on kaasupullojen säilytyskaappi HSY:n Sortti-asemalla.
Kaasupulloille on oma kaappi Sortti-asemilla. Kuva: HSY
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye