Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Yrittäjiin kohdistunut huijaus Patentti- ja rekisterihallituksen nimissä

Jaa

Uusi erittäin vakuuttavan oloinen huijaus on nyt liikkeellä Patentti- ja rekisterihallituksen nimissä.

Huijaus tulee sähköpostina ja sen kohteena ovat yrittäjät.
Huijaus tulee sähköpostina ja sen kohteena ovat yrittäjät.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n kehittämä Kilpi-sovellus estää ja kerää laajasti tietoja liikkuvista huijauksista. Jo yli 50 000 kertaa ladatun sovelluksen tietokantaan on tullut viime aikoina erityisen paljon huijauksia PRH:n nimissä.

Huijausviesti alkaa näin: “Arvoisa yrittäjä, Hallituksemme tietojen perusteella yrityksesi yhteystiedot eivät ole päivittyneet oikein järjestelmäämme. Suomen lain mukaan kaikkien suomalaisten yritysten on annettava tarkat yhteystiedot Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH).”

Viesti kertoo toistuvista yhteydenottoyrityksistä ja uhkaa yrityksen PRH-numeron tilapäisellä estolla. Viestin lopussa on linkki, jota napsauttamalla kehotetaan päivittämään tiedot. Älä missään nimessä klikkaa tätä linkkiä!

”Tätä PRH-huijausta on tullut suurissa määrin viime viikosta lähtien. Huijausta tulee sekä .com- että .fi-osoitteista, joihin huijauksen saaneita myös ohjataan. Kilpi-sovelluksessa nämä viestit blokataan muun muassa lähettäjätietojen ja linkkien perusteella. Osa linkkien verkkotunnuksista on myös jo otettu pois käytöstä. Puhelimessa tämäkin huijaus näyttää vielä vakuuttavammalta, koska lähettäjätietona näkyy pelkkä PRH.”, kertoo Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski.

Asiakaspalvelumme käsittelee jatkuvasti uusia käyttäjiemme lähettämiä blacklistauksia. Tällä hetkellä muita kovin aktiivisia huijauksia tulee mm. Netflixin, Spotifyn ja kuriiripalveluiden nimissä. Esimerkiksi DHL:n nimissä tulleet sähköpostit ovat olleet yllättävän oikean oloisia.

Huijausviestien tunnistamiseksi muista aina tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite ja sen aitous. Jos viesti vaikuttaa epäilyttävältä, ota yhteys suoraan sen väitettyyn lähettäjään tai kirjaudu sisään palveluun kirjoittamalla itse sen aito osoite hakukenttään, ei suoraan sähköpostin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Lisätietoja Suomen Telemarkkinointiliitto ry:stä

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivotut yhteydenotot.

Kilpi on älypuhelimiin ladattava sovellus, joka tunnistaa huijauspuhelut, tekstiviestit ja roskapostit. Tämä tarkoittaa, että huijaus- ja puhelinmyyntipuhelut eivät enää edes hälytä puhelimessa. Lisäksi sovellus tunnistaa automaattisesti haitallisia linkkejä sisältävät huijaustekstiviestit ja spämmisähköpostit jo ennen niiden lukemista. Kilpi suojaa tehokkaasti myös tietojen ja tunnusten kalastelulta.

Sovellus perustuu dataan, jota kerätään ja kasvatetaan jatkuvasti. Kilpi-sovelluksen avulla voi nauttia huijausvapaasta ja puhelinmyynnittömästä puhelinajasta. Kilven voi ladata Google Play ja ja Apple Store sovelluskaupoista. Kilpeä on ladattu jo lähes 50 000 kertaa. Kilpi tarjoaa sekä ilmaisen version että edistyneempiä ominaisuuksia sisältävän Premium-version.

Sovelluksen perustaja Arto Isokoski työskenteli Nokiassa 1995-2000 tuotekehitystehtävissä. Tämän jälkeen Kiinan markkinoihin erikoistunut Isokoski on toiminut useissa globaaleissa yrityksissä, kuten muun muassa perustamassaan TLD Registry Limited Oy:ssä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye