Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystystyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle Laukaan keskustassa Mt 637 tiellä

Jaa

Laukaassa tehdään päällystystöitä Mt 637 Jyväskyläntiellä. Työt ovat aikaistuneet alkuperäisestä aikataulusta ja työt aloitetaan jo tällä viikolla.  Ajorataa päällystetään noin 4,2 kilometriä.

Karttakuva tietyömaasta, johon on merkitty tietyön pituus.
Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Kohteen jyrsintätyöt aloitetaan keskiviikkona 12.6.2024. Jyrsintöjen arvellaan kestävän kahden vuorokauden ajan ja niitä tehdään myös päiväsaikaan. Iltapäivän ruuhka-aikoina jyrsintätyöt keskeytetään.

Päällystystyöt tehdään puolestaan kokonaan yötyönä klo 18-06 välisenä aikana ja ne aloitetaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Päällystysten arvioidaan valmistuvan ennen juhannusta.

Myös jalankulku- ja pyöräteille on tulossa päällystyksiä yhteensä noin 500 metriä, mutta ne toteutetaan myöhemmin kesällä.  

Päällystystyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle, joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää vaihtoehtoisia ajoreittejä. Aikatauluihin voi tulla muutoksia esimerkiksi sateiden takia.

Liikenneturvallisuuden ja päällystystyömaalla työskentelevien työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi päällystystyömaan kohdalla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta sekä työnaikaisia liikenteenohjausjärjestelyjä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen logo tekstillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye