Kymenlaakson hyvinvointialue

Aluehallitus käsitteli Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistussopimuksen päättymisen edellyttämiä järjestelyjä

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui tiistaina 11.6.2024.

Kokouksen asioina olivat muun muassa Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistussopimuksen päättyminen, Kymenlaakson hyvinvointialueen vuoden 2024 ensimmäinen osavuosikatsaus ja asiakkuuskertomus vuodelta 2023.

Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistussopimuksen päättymisen edellyttämät järjestelyt

Vuonna 2014 Pyhtään kunta laati sopimuksen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta Attendo Oy:n kanssa (myöhemmin Terveystalo Oy) 1.1.2015–31.12.2024. Kysymyksessä oli niin sanottu sote-palvelujen kokonaisulkoistus, jossa tuottaja vastaa palveluista kokonaisuudessaan. Sopimuksen tilaajavastuut siirtyivät 1.1.2019 Pyhtään kunnalta Kymsotelle ja Kymenlaakson hyvinvointialueen aloittaessa 1.1.2023 edelleen hyvinvointialueelle. Sopimuksen päättyessä Kymenlaakson hyvinvointialueen vastuulla on järjestää Pyhtään kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2025 alkaen.

Pyhtään sote-palveluiden ulkoistussopimuksen päättyessä 31.12.2024 hyvinvointialueen tulee valmistautua palveluiden tuottamisen järjestelyihin. Pyhtään sote-palvelujen järjestäminen liittyy tuotantosopimuksen päättymiseen eikä tämä asia ole sidoksissa mahdollisiin palveluverkkoa tai -rakennetta koskeviin myöhemmin tehtäviin päätöksiin.

Aluehallitus merkitsi tiedoksi esityksen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta pyhtääläisille 1.1.2025 lukien.

Kymenlaakson hyvinvointialueen osavuosikatsaus 1/2024

Tuloksen toteuma vuoden 2024 tammi-huhtikuulta on 0,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja tulos koko tilikaudelta vuonna 2024 on arvioitu hieman talousarviota heikommaksi, 73,9 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Tulosta painavat palvelujen ostot ja muut toimintakulut, joissa sekä volyymi että kustannustaso on noussut ennakoitua enemmän.

Aluehallitus merkitsi tiedoksi osavuosikatsauksen 1/2024 ja toimittaa sen aluevaltuustolle tiedoksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakkuuskertomus vuodelta 2023

Kymenlaakson hyvinvointialueen ensimmäinen asiakkuuskertomus on kooste keskeisimmistä havainnoista asiakkaiden kannalta tarkasteltuna ja siitä, miten palvelulupausta on toteutettu hyvinvointialueella viime vuonna. Hyvinvointialueen palvelulupaus on ”Olemme sinua varten: oikea-aikaisesti, turvallisesti ja palvelutarpeesi huomioiden”.

Aluehallitus merkitsi tiedoksi Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakkuuskertomuksen vuodelta 2023.

Lisätietoja:

Nina Brask
aluehallituksen puheenjohtaja
p. 040 195 4847, nina.brask@luottamus.kymenhva.fi

Harri Hagman
hyvinvointialuejohtaja
p. 020 633 2113, harri.hagman@kymenhva.fi

Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistussopimuksen päättymisen edellyttämistä järjestelyistä lisätietoja antaa:

Ismo Korhonen
konsernipalveluiden toimialajohtaja
p. 040 668 8251, ismo.korhonen@kymenhva.fi

Avainsanat

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti lausuntonsa hallituksen esitysluonnoksesta terveydenhuoltolain muutoksiksi2.7.2024 08:55:56 EEST | Tiedote

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti 1.7. laajan lausunnon luonnokseen hallituksen esityksestä terveyenhuoltolain muuttamisesta. Lausunnossa painopisteenä ovat esitysluonnoksessa arvioidun säästöpotentiaalin kumoaminen hyvinvointialueen yksityiskohtaisilla laskelmilla ja Kouvolan päivystyksen akuuttilääketieteen hoitolinjan tehokkaan toiminnan kuvaus. Lisäksi huomioidaan kokonaisvaikutuksia hyvinvointialueen palveluihin koko maakunnan alueella sekä vaikutuksia muiden viranomaisten toimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye