SDP EDUSKUNTA

SDP:n Perholehto: Metsien suojelukriteerit ovat märkä rätti vasten tutkijayhteisön kasvoja

Jaa

– Hallitus julkaisi tänään ehdotuksensa vanhojen metsien suojelukriteereistä sekä valtion metsien suojelupäätöksen. Hallitus teki puhtaasti poliittisen päätöksen valitessaan tiukemmat kriteerit vanhojen metsien suojelun määrittelyyn. Sitoutuuko hallitus tarvittaessa muuttamaan kriteereitä lausuntokierroksella saatavan asiantuntijapalautteen mukaisesti, kysyy ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Pinja Perholehto (sd).

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

– Ennakoitu tieto satumetsäkriteereistä piti valitettavasti paikkansa eli ikä- ja lahopuuvaatimukset ovat niin tiukat, ettei esimerkiksi Etelä-Suomesta oikeastaan löydy suojeltavaa. Kriteerit ovat läsähtänyt pannukakku, mutta vielä isommalta flopilta vaikuttaa niiden kylkeen tarjoiltu valtion metsien lisäsuojelu, Perholehto huomauttaa.

–Ministeri Essayah väitti, että tässä olisi käsillä kaikkien aikojen merkittävin suojelupäätös, mutta eihän se pidä paikkaansa ollenkaan. Tiedotustilaisuudessa käytännössä sanottiin suoraan, että suojelu kohdistuu pääosin Metsähallituksen alue-ekologiseen verkostoon eli hehtaarimäärä kursitaan kokoon kohteista, jotka ovat jo valmiiksi poissa talouskäytöstä, Perholehto näpäyttää.

Perholehto katsoo, että hallituksen on pidettävä kiinni lupauksestaan suojella valtion vanhat ja luonnontilaiset metsät niin, että suojelun määrä tosiasiallisesti nousee. – Nähtäväksi jää, onko hallitus valmis kuuntelemaan kriteerien saamaa asiantuntijapalautetta, ja päivittämään niitä asiantuntijatiedon pohjalta.

– Näyttää siltä, että hallitus pettää tärkeimmän luontolupauksensa ja lisäksi pimitti sen eurovaalien jälkeiseen aikaan, vaikka päätös oli tehty jo viime viikolla. Mielestäni äänestäjien olisi kuulunut saada tietää kokoomuksen harjoittaman ympäristöpolitiikan todellinen luonne jo ennen varsinaista vaalipäivää, Perholehto päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye