Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.2024

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan 11.6.2024 kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Lautakunta hyväksyi muun muassa Pitäjänmäen kirjaston ja nuorisotilan ja Meri-Rastilan monitoimitalon nuorisotilan tarveselvitykset.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätostiedote on julkaistu Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Samalta sivulta löytyvät myös:

  • muut päätösasiakirjat
  • kokousaikataulu
  • tieto lautakunnan jäsenistä. Lautakunnan puheenjohtajana toimii Paavo Arhinmäki (Vas.).

11.6. lautakunta hyväksyi muun muassa:

Esitys 5: Pitäjänmäen kirjaston ja nuorisotilan tarveselvitys
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Pitäjänmäelle osoitteeseen Viinenkuja 6 toteutettavan kirjaston ja nuorisotilan sekä isomman liikuntasalin tarveselvityksen. Pitäjänmäen monitoimitaloon tulevan kirjaston ja nuorisotilan sekä liikuntasalin laajennuksen tilat ovat laajuudeltaan yhteensä arviolta 2087 htm². Nykyisten tilojen käyttö loppuu keväällä kesällä 2026 ja toiminta jatkuu väistötiloissa uudisrakennuksen valmistumiseen saakka, kunnes uudet tilat otetaan käyttöön elokuuhun 2029 mennessä. Hankkeessa toteutetaan 748 m² liikuntasali. Liikuntatilojen sijoittuminen ison koulukeskuksen, varhaiskasvatuksen ja nuorisopalvelujen yhteyteen mahdollistaa koulupäivän aikaisen liikunnan ja liikkumisen sekä lisää harrastamisen mahdollisuuksia alueella. Tilat tarjoavat olosuhteita mm. käsipalloon, futsaliin, lentopalloon ja koripalloon.

Esitys 6: Meri-Rastilan monitoimitalon nuorisotilan tarveselvitys
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä. Vetovoimaisuuden lisäämisen rinnalla kilpailun avulla halutaan selvittää, saadaanko olevat rakennukset muokattua vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, ja voidaanko teknistaloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet saavuttaa ilman purkamista.

Nuorisotyön näkökulmasta Meri-Rastila on tärkeä asuinalue. Alueen nuorisotalo on nuorten vilkkaassa käytössä. Erityisesti on tärkeä tavoittaa alueen 3.-6. luokkalaiset, jotka tarvitsevat laadukkaita lähipalveluja, pysyvää toimintaa ja aikuiskontaktia. Lisäksi tärkeää on työskentely yläkouluikäisten kanssa illoissa, myöhäisillassa ja viikonloppuisin. Uudisrakentamisessa lähdetään hakemaan tiloja, joissa toiminta voi edelleen kehittyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin uusin uimaranta avataan 15.7. klo 10 – Palettilammen vesi tulee Päijänteestä11.7.2024 15:10:57 EEST | Tiedote

Kuninkaantammen asuinalueelle Helsinkiin avataan uusi uimaranta, Palettilampi. Tämä entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla vaihtuvalla järvivedellä. 235 metriä pitkän ja 140 metriä leveän altaan veden maksimisyvyys on n. 1,8–2,0 metriä. Uimarannan avauduttua rantapelastajat päivystävät alueella 11. elokuuta asti päivittäin kello 10.00–18.00.

Paljon sateenkaarevia tapahtumia Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa Pride-viikolla19.6.2024 10:55:09 EEST | Tiedote

Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin palveluissa ympäri vuoden. Vuoden 2024 Pride-teema on rauha ja toivo. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. Pride-kuukautta juhlistetaan Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, kaupunginmuseossa, liikuntapalveluissa ja nuorisopalveluissa järjestämällä yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia. Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa sijaa.

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.20247.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.6.2024 esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa vihreiden aloitteesta keskustan elävöittämiseksi lapsille, nuorille ja perheille, ja Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä.

Liikkeen lisäämisen ja liikunnanharrastamisen edistämisen tärkeimmät toimenpiteet tehdään paikallistasolla3.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Kuntien lakisääteisenä tehtävänä on luoda yleisiä edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle järjestämällä liikuntapalveluja eri kohderyhmät huomioon ottaen, tukemalla liikunnan ja urheilun kansalaistoimintaa sekä rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Kunnilla on harkintavalta päättää, missä laajuudessa ja millä tavoin palveluja järjestetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye