Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-päivän vauva syntyi kello 00.09

Jaa

Helsingin kaupunki muistaa kaupungin syntymäpäivänä 12. kesäkuuta Helsingissä ensimmäisenä syntynyttä vauvaa. Tänä vuonna onnitellaan Hulkon perhettä, joiden tyttövauva syntyi kello 00.09.

Helsinki-päivän vauva syntyi vuorokauden juuri vaihduttua.
Helsinki-päivän vauva syntyi vuorokauden juuri vaihduttua. Kuva: Saara Autere

Uusi helsinkiläinen painoi syntyessään 3360 grammaa ja oli 51 senttimetriä pitkä.

Nimikkovauvaperinteen mukaisesti pormestari Juhana Vartiainen vieraili onnittelemassa perhettä ja uutta vauvaa Naistenklinikalla Helsinki-päivän aamuna.

– Toivotan lämpimästi onnea uudelle helsinkiläiselle ja koko perheelle! Päämääränämme on hyvän, hauskan ja kestävän elämän mahdollistaminen kaikille helsinkiläisille myös tulevaisuudessa. Tämä vauva ehkäpä näkee vuoden 2100 Helsingin. Teemme työtä, jotta se olisi viihtyisä! pormestari Vartiainen sanoo.

Perhe sai lahjaksi kotimaisen Paapii Designin Huomenta -peiton sekä vauvan valkean silkkimyssyn Ruskovillalta. Lisäksi vanhemmat saivat kukkakimpun ja onnittelukirjeen, jonka mukaan vauvaa odottaa 300 euron lahjashekki heti, kun hänet on kastettu tai merkitty väestörekisteriin.

Helsinki-päivän vauvan onnitteluperinne on jatkunut jo lähes 60 vuoden ajan: ensimmäisen kerran Helsinki-päivän vauvaa juhlistettiin vuonna 1965.

Vierailun yhteydessä pormestari Vartiainen tervehti tänä vuonna 90-vuotistaivaltaan juhlivan Naistenklinikan kätilöitä. 

Tiedote julkaistaan ruotsiksi ja englanniksi hel.fi-sivuilla.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tänä vuonna Helsinki-päivän vauva syntyi Hulkon perheelle.
Tänä vuonna Helsinki-päivän vauva syntyi Hulkon perheelle.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye