Vaasan kaupunki - Vasa stad

Missä Vaasassa on turvallista olla? Vastaa kuntalaiskyselyyn

Jaa

Vaasan kaupunki aloittaa uuden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisen. Työn ensimmäisenä vaiheena toteutetaan kuntalaiskysely asukkaiden kokemasta tasa-arvoisesta ja yhdenvertaisesta kohtelusta kaupungin palveluissa.

Kyselyyn voivat vastata kaikki asukkaat ja jakaa samalla arvokkaita näkemyksiä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta Vaasassa tällä hetkellä.

Vastaa kyselyyn: https://link.webropol.com/s/kuntalaiskysely2024

Kyselyyn vastaaminen on täysin anonyymiä, ja se kestää korkeintaan 10 minuuttia.

Vastausaikaa on 30.6.2024 saakka.

Keskeinen osa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa

Nyt toteutettava kuntalaiskysely on keskeinen osa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa, jota päivitetään vuoden 2025 alusta alkaen.

- Kyselyn teemoja ovat yhdenvertainen kohtelu, turvallisuus, esteettömyys, saavutettavuus ja arvostuksen kokeminen. Viranomaisena meillä on velvollisuus jatkuvasti kehittää omaa toimintaamme ja toimia esikuvana, kertoo hyvinvoinnin asiantuntija Rebecca Åkers.

Turvallisen ja viihtyisän kaupunkiympäristön luominen on tärkeä veto- ja pitovoimatekijä. Kohtaamalla kaikki ihmiset tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti sekä varmistamalla, että jokaisella on oma paikkansa kaupunki vaikuttaa asukkaiden hyvinvointiin ja onnellisuuteen.

Lakisääteinen kartoitus väestöryhmittäin

Yhdenvertaisuuslaki sekä laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta edellyttävät, että kaikilla kaupungeilla on oltava suunnitelma tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Kuntalaiskyselyn lisäksi toteutamme henkilöstökyselyn, työpajoja ja tilastoanalyysia osana nykytilan kartoitusta. Nykytilan kartoituksen tavoitteena on tunnistaa todelliset haasteet tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden suhteen ja vaikuttaa niihin.

- Nykyisen suunnitelmaan liittyen toteutettiin vuonna 2021 kuntalaiskysely, jonka vastaukset toimivat arvokkaana taustatietona. Uudessa suunnitelmassa pyritään tarkentamaan eri väestöryhmien tilannetta, kertoo Åkers.

Nykytilan kartoitus käydään läpi

Nykytilan kartoitus esitellään kaupungin toimialoille, joilta pyydetään konkreettisia toimenpiteitä, mittareita ja tavoitearvioita. Näin varmistetaan, että toimenpiteet integroidaan osaksi toimialojen varsinaista toimintaa.

Suunnitelman on tarkoitus edetä poliittiseen käsittelyyn keväällä 2025.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rebecca Åkers, hyvinvoinnin asiantuntija, rebecca.akers@vaasa.fi, puh. 040 352 8532

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye