Gummerus

Jännitysromaani kirjailijasta jonka ”Millennium”-käsikirjoitus hylätään – John Ajvide Lindqvistin teoksen taustalla on monipolvinen tapahtumavyyhti Ruotsin kustannusmaailmasta

Jaa

Korruptiota, talousrikollisuutta, hakkerointia, ihmissuhdekiemuroita ja syväsukellus kustannusmaailman kulisseihin. Kaikkea tätä ja paljon muuta on kauhukirjailijana tunnetun John Ajvide Lindqvistin uusi, täysverinen jännäri Veteen kirjoitettu (Gummerus). Romaanin taustalla on tapahtumavyyhti, johon liittyy muun muassa miljoonasopimuksia ja bisneksiä norjalaisen hotelliyrittäjä Petter Stordalenin kanssa.

Kirjailija John Ajvide Lindqvist
Kirjailija John Ajvide Lindqvist Kuvaaja: Thron Ullberg

Tarinassa entinen poliisi ja nykyinen kirjailija Julia Malros on saanut tehtäväkseen kirjoittaa seuraavan osan maailmankuuluun jännityssarjaan. Helpottaakseen taustatutkimusta kustantaja yhyttää hänet salaperäisen hakkerin Kim Ribbingin kanssa. Heidän juhannuksenviettonsa katkeaa läheltä kuuluvaan aseiden tulitukseen. Verilöylyn jäljet johtavat Malmrosin lapsuudenystävän huvilalta Tukholman saaristosta Shanghain kummitustaloihin, Kuuban rannoille ja Norjan öljynporauslautoille.

Kirjailija John Ajvide Lindqvist kertoo Dagens Nyheterin haastattelussa, että hänen alkuperäinen, Millennium-sarjan uudeksi romaaniksi kirjoitettu käsikirjoituksensa hylättiin, koska siinä oli liikaa huumoria eikä juoni ollut tarpeeksi monimutkainen. Samassa lehtijutussa Dagens Nyheter käy läpi alunperin Stieg Larssonin kirjoittaman kulttisarjan sopimuskuvioita, joihin liittyy muun muassa hotelliyrittäjä Petter Stordalenin Strawberry-kustantamo. John Ajvide Lindqvistin Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi 2022 ehdolla ollut ja kotimaassaan myyntimenestykseksi noussut Veteen kirjoitettu syntyi tapahtumaketjun seurauksena.

John Ajvide Lindqvist (s. 1968) on ruotsalainen kirjailija, jota brittilehti The Daily Mirror on kutsunut Ruotsin vastineeksi Stephen Kingille. Hän on kauhun mestari, joka siirtyy suvereenisti rikoskirjallisuuden raskaaseen sarjaan. Ajvide Lindqvistiä on käännetty 25 kielelle ja hän on voittanut mm. Selma Lagerlöfin kirjallisuuspalkinnon, Göteborgs-Postenin kirjallisuuspalkinnon sekä Norjan vuoden parhaan käännösromaanin palkinnon. Lisäksi hän on ollut ehdolla niin August-palkinnon kuin Ruotsin radion kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

John Ajvide Lindqvist: Veteen kirjoitettu
alkuteos Skriften i vattnet
suomentanut Laura Kulmala
486 sivua
Ilmestyy myös äänikirjana, lukija Unto Nuora

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailija John Ajvide Lindqvist
Kirjailija John Ajvide Lindqvist
Lataa
John Ajvide Lindqvist: Veteen kirjoitettu
John Ajvide Lindqvist: Veteen kirjoitettu
Lataa

Linkit

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye