ELY-keskuksetELY-keskukset

Puustoa karsitaan Itä-Suomen teiden varsilta (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskus kaataa puita teiden varsilta kesän aikana parantaakseen liikenneturvallisuutta noin 250 kilometrin matkalta. Osa teistä päällystetään uudelleen ja osassa parannetaan tien rakennetta. Maanmittauslaitos merkitsee tiealueiden rajat.

Nuoria koivuja makaa kaadettuna ojassa tien pientareella. Kasvavissa koivuissa näkyy oranssia huomionauhaa.
Mittauksilla varmistetaan ettei yksityisten puita kaadeta. ELY-keskus

ELY-keskus on käynnistänyt puuston raivaukset Pertunmaalla, Kangasniemellä, Kuopiossa ja Kontiolahdella, Liperissä, Kiteellä, Kangasniemellä ja Joensuussa. Loppukesästä työ on tarkoitus aloittaa Rantasalmella, Lapinlahdella ja Puumalassa.

Puustot ovat kohteissa pääosin valtion mailla. Teiden kunnostus rahoitetaan osin poistettujen puiden myynnillä, sillä valtio omistaa tien lisäksi teiden pientareet, joilta puut tässä yhteydessä poistetaan.

– Tienvarsien näkymäalueiden raivaaminen lisää turvallisuutta. Samalla pinta kuivuu sateen jälkeen nopeammin, mikä vähentää kosteuden aiheuttamia vaurioita tien rakenteisiin, kertoo projektipäällikkö Jouni Saunamäki ELY-keskuksesta.

Maanmittauslaitos merkitsee kaadettavat puut

Maanmittauslaitos osallistuu työhön teiden varsilla merkitsemällä missä menee valtion tien ja yksityisen maanomistajan välinen raja.

Tiealueen raja joudutaan käytännön syistä merkitsemään usein jo paljon ennen puiden raivausta.

– Ethän koske tiealueen ja yksityisen maan välille merkittyyn nauhaan tai tehtyihin merkintöihin, vaikka merkinnät odottaisivat siinä pitkään raivausta, Jouni Saunamäki toivoo.

– Metsäkoneiden satelliittipaikannuksen tarkkuus ei riitä siihen, että kone tunnistaisi maiden välisen rajan sijainnin riittävän tarkasti. Maanmittauslaitoksen kartoittajat käyttävät tarkkoja mittauslaitteita ja arkistoaineistoa tiealueen merkitsemisessä, kertoo tuotantopäällikkö Ilkka Laakso Maanmittauslaitoksesta.

Kartoittajat rakentavat tarvittaessa uudelleen myös pysyvät rajamerkit ja merkitsevät niiden tarkat sijainnit kiinteistörekisterikartalle. Rajamerkit auttavat myös tien kunnossapidossa ja toimivat tiesuunnittelun luotettavana lähtötietona myöhemminkin.

ELY-keskuksen ja Maanmittauslaitoksen työstä aiheutuu vain vähäistä haittaa liikenteelle, mutta työkoneiden läheisyydessä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

KES-ELY / Itäinen hankinta-alue
Projektipäällikkö / hoidon ja kunnossapidon erillishankinnat Jouni Saunamäki
p. 0295 026 042
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Maanmittauslaitoksessa
Tuotantopäällikkö Ilkka Laakso
p. 029 531 4713
etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Jyllinkosken padon purku edistää erittäin uhanalaisen raakun elinympäristöjen laajentumista, Kankaanpää (Varsinais-Suomi, Satakunta)12.7.2024 11:00:42 EEST | Tiedote

Heinäkuun alussa aloitettu Jyllinkosken voimalaitospadon purku Kankaanpäässä on herättänyt paljon huolta paikallisten keskuudessa. Purkutöiden takia Karvianjoen vedenpintaa on laskettu, mikä on paljastanut jokitörmiä ja siellä eläviä simpukoita. Jokihelmisimpukoita eli raakkuja tai muita uhanalaisia simpukkalajeja ei kuitenkaan ole menehtynyt veden laskun myötä.

På Sibborutten en tillfällig trafikant, för den avbrutna trafiken på Borgå rutten sökes nya lösningar10.7.2024 15:37:15 EEST | Tiedote

Borgå och Sibbo förbindelsebåtsruttens trafikavtal har sagts upp på grund av trafikantens svårigheter att sköta uppgifterna. På Sibbo rutten sköts trafiken från och med 11.7 av en tillfällig serviceproducent. För Borgå ruttens del kommer trafiken tills vidare att upphöra. Det utreds möjligheterna att ordna ersättande trafik så snart som möjligt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye