HUS

HUSin palveluverkon muutoksista päätetään uudelleen

Jaa

HUSin yhtymähallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 17.6. Lohjan ja Porvoon sairaaloiden profiilimuutoksista päätetään kokouksessa uudelleen mahdollisen esteellisyyden vuoksi.

Lohjan sairaala
Lohjan sairaala Heli Kurimo HUS

HUSin yhtymähallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 17.6.2024 käsittelemään uudelleen HUSin talouden sopeuttamisohjelmaa ja palveluverkkotyötä oikaisuvaatimuksen perusteella. Oikaisuvaatimuksen kohteena olevassa päätöksessä on kyse muun muassa Lohjan ja Porvoon sairaaloiden profiilimuutoksista.  

Oikaisuvaatimuksissa on katsottu, että palveluverkkopäätös 6.5.2024 on syntynyt virheellisessä menettelyssä ja että päätöksenteossa on ollut läsnä esteellisiä henkilöitä. 

Yhtymähallitukselle esitetään, että esteellisyyttä koskevat väitteet hyväksytään, koska epävarman oikeustilan vuoksi esteellisyyttä ei voida varmuudella poissulkea. Tämän vuoksi yhtymähallitukselle esitetään, että se poistaa 6.5.2024 tehdyn palveluverkkoa koskevan päätöksen asiavirheen perusteella ja tekee uudelleen samansisältöisen päätöksen eli hyväksyy sairaaloiden profiilimuutokset aiemman suunnitelman mukaisesti.  

HUS Kiinteistöt Oy:n jakautumisesitys 

Esityksen mukaan yhtymähallitus päättää myös HUS Kiinteistöt Oy:n kokonaisjakautumisen käynnistämisestä. Jakautuminen tehdään esityksen mukaan vuoden 2024 aikana. 

Kokonaisjakautumisen tarkoituksena on mahdollistaa yhtiön tiettyjen toimintojen siirtäminen markkinoille tarjouskilpailun kautta. Suunnitelmien mukaan tällaisia toimintoja voisivat olla yhtiön tuottamat kiinteistöpalvelut, turvapalvelut ja pysäköinnin hoitaminen.   

Järjestelyn tavoitteena on saada HUSille myyntivoittoja, joita se tarvitsee talousarvionsa tasapainottamiseksi. Vuoden 2024 talousarviossa on ennakoitu 15 miljoonan euron myyntivoittoa, jota toistaiseksi ei ole vielä kertynyt. 
 

Kokouksen esityslistan pääset lukemaan täältä.  

Yhteyshenkilöt

yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, p. 040 504 5851     

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo p. 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee yli 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi

hus.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Vårdansvaret för personer som är använder livsuppehållande respirator överförs – inga förändringar i klienternas vardag26.6.2024 11:48:11 EEST | Tiedote

I och med den nya funktionshinderservicelagen som träder i kraft vid årsskiftet överförs vården av personer som är beroende av respiratorbehandling från den specialiserade sjukvården till välfärdsområdena. HUS Helsingfors universitetssjukhus, Helsingfors stad och Nylands välfärdsområden bereder som bäst förändringen. Målet är att förändringen inte ska medföra ändringar i klienternas vardag.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye