SDP EDUSKUNTA

SDP:n Rantanen: Pohjoismaiselta tasolta rymisten alas

Jaa

Tänään julkaistun globaalin työoikeusindeksin mukaan Suomi on ensimmäistä kertaa tipahtanut pois kärkeä pitävien pohjoismaiden joukosta. Orpon hallitus on viisveisannut työntekijöiden perusoikeuksista ja Suomea koskevista kansainvälisistä sopimuksista. Tästä syystä olemme nyt kauempana ”Pohjoismaisesta mallista” kuin koskaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Global Rights Indeksillä toiselle tasolle putoaminen on Suomelle ensimmäinen kerta historiassa. Meitä ei voi enää pitää vertaisena muiden pohjoismaiden kanssa ja tämä on iso kolaus. Olemme nyt osa eurooppalaista sekä globaalia trendiä, jossa työntekijöiden asema vain heikentyy, sanoo kansanedustaja ja SD-eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Piritta Rantanen huolestuneena.

- Tämä on erittäin surullinen asia Suomelle - ja vielä synkempi asia työntekijöille. Lakko-oikeutta on rajoitettu merkittävästi, jatkossa sairastamisesta sakotetaan ja sosiaaliturvaa on heikennetty vastuuttomasti. Tässä vain muutama mainitakseni, jatkaa Rantanen.

ITUC:n nyt yhdettätoista kertaa julkaisema indeksi pohjautuu 97 indikaattoriin. Niiden pohjalta maat on asetettu viiden portaan asteikolle. Suomi sijoittui toselle portaalle, jossa maita yhdistää toistuvat perusoikeuksien rikkomukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Piritta RantanenKansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Puh:050 545 1123

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye