Info från nämnden Svenska rum 13.6.2024

Dela

På torsdagens möte behandlade nämnden Svenska rum frågor relaterade till sektorns servicenät, regeringens förslag till lag om ändring i lagen om den grundläggande utbildningen och relaterade lagar, samt investeringsramen för de kommande tio åren.

I budgetförhandlingarna för år 2024 beslutades att förberedelserna för ett tioårigt investeringsprogram ska starta våren 2024. Nämnden noterade ett förslag till investeringsram för kännedom med ett tillägg om Mattlidens skolcentrum. 

Nämnden gav ett utlåtande om regeringens proposition till riksdagen om ändring av lagen om grundläggande utbildning och vissa relaterade lagar. 

Nämnden godkände för sin del principerna för servicenätet inom sektorn för fostran och lärande.  

Nämnden antecknade för kännedom de utredningar som svar på revisionsnämndens ställningstaganden i utvärderingsberättelsen om sektorn för fostran och lärande, och antog dessa som sitt utlåtande om utvärderingsberättelsen för år 2023. 

Esbo fakturerar andra kommuner för barn som deltar i småbarnspedagogik i Esbo men bor utanför kommungränserna. Nämnden fastställde prislistorna för denna fakturering från och med 1 augusti 2024. 

Ytterligare information 

Föredragningslistor och möteshandlingar 
Mer information om nämnden Svenska rum   

Nyckelord

Kontakter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye