RIL ry

Rakennusala tarvitsee liiketoimintamallien ravistelua

Jaa

Rakennetun ympäristön ala ei kehity, eikä sen tuottavuus kasva ilman liiketoimintamallien myllerrystä. Tähän muutokseen etsitään ratkaisua KIRAHubin ja RILin yhteisesti järjestämässä World of Digital Built Environment (WDBE) 2024 Summitissa.

WDBE 2024 Summit -tapahtuman yksi odotetuimmista pääpuhujista on strategiseen ennakointiin keskittyvän Future Today Institute:n vanhempi ennakointipäällikkö, Mark Bryan. Yhdysvaltalainen Bryan on toiminut aiemmin mm. työpaikkastrategina, suunnittelijana ja muotoilututkijana. 

Hänen puheenvuoronsa käsittelee tuoreimpia teknologisia trendejä ja niiden yhdistämisen tuomia mahdollisuuksia.

”Tämä trendien konvergenssin onnistuminen ratkaisee, kuinka esimerkiksi kiinteistö- ja rakentamisalaan liittyvät uudistukset onnistuvat. Onnistuminen edellyttää muutospelon voittamista ja uudenlaisia tapoja suunnitella ja rakentaa sekä luoda arvoa asiakkaalle. Meidän täytyy itse alalla viitoittaa se suunta, jonka haluamme tulevaisuudesta muodostaa”, Bryan painottaa.

Future Today Institute julkaisee vuosittain Tech Trends -raporttia, johon on koottu uusimpia teknologisia trendejä ja skenaariota. Vuoden 2024 Tech Trends keskittyy teknologian vaikutuksiin ja tulevaisuuden skenaarioihin myös rakennetun ympäristön toimialalla.

Yksi Future Institute:n esille tuoma ajankohtainen käsite on "Supercycle of Technologies", jossa teknologinen murros muodostuu tekoälyn, bioteknologian ja älylaitteiden ekosysteemistä. Tämä murros vaikuttaa laajasti jokaiseen toimialaan, ja sen vaikutukset ovat merkittäviä myös rakennetussa ympäristössä.

”Alalla pohditaan laaja-alaisesti, miten erilaiset teknologiat voivat parantaa projektien nopeutta, tehokkuutta ja kestävyyttä. Niiden rinnalla on luonnollisesti tärkeää ottaa huomioon ihmiskeskeiset käyttäytymismallit ja yhdistettävä ne teknologian kehitykseen”, Teemu Lehtinen, KIRAHubin toimitusjohtaja sanoo.

Hän jatkaa monen rakennetun ympäristön alatoimialan kipuilevan pienten katteiden kanssa. 

”Samaan aikaan haastava markkinatilanne on pakottanut sopeuttamaan toimintoja. Digitaaliset ratkaisut, tuottavuuden kehittäminen ja asiakastarpeiden parempi ymmärtäminen datan avulla tuovat uusia mahdollisuuksia myös liiketoimintamallien kehittämiseen.”

KIRAHub ja RIL ry järjestävät WDBE 2024 Summitin yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa lokakuussa. Tilaisuudessa on mahdollista kuulla kahden päivän aikana yhdeksän keynote-puheenvuoroa. Näistä esimerkkeinä Mark Bryanin puheenvuoron lisäksi:

  • Olivier Lepinoy, Hyper Construction otsikolla: “Hyper construction – the construction industry is moving faster than we think”
  • Jaan Saar, Future Insight otsikolla: “Automated building permits – the “killer app” for bim!”
  • William Stewart, Ekkist otsikolla: “The rise of health and well-being within real estate and its implementation within business models”
  • Christopher Mills otsikolla: “Problems, 4 solutions, and 3 new business models”

Tule kuuntelemaan pääpuheenvuoroja tai varaa aika haastatteluun!

…ja katso päivän muu ohjelma täältä!

Toivottavasti nähdään lokakuussa joko Helsingissä 3.10.2024 tai Tallinnassa 4.10.2024!

Ilmoittaudu mukaan median edustajana täällä!

Ohjelmassa lähes 50 puheenvuoroa ja keskustelua, jotka keskittyvät laajasti rakennetun ympäristön tärkeimpiin ajankohtaisiin ilmiöihin, tutkimustuloksiin ja innovatiivisiin ratkaisuihin.

Miksi osallistua?

  • Saat kuulla digitaalisen rakennetun ympäristön kuumimmista trendeistä ja ratkaisuista kansainvälisesti
  • Voit haastatella kansainvälisiä puhujatähtiä yhdellä kertaa
  • Verkostoidut laajasti rakennetun ympäristön alan digiosaajien kanssa
  • Löydät uusia näkökulmia liiketoimintamallien uudistamiseen


Mitä?
 World Digital Built Environment (WDBE2024)
Seitsemättä kertaa järjestettävä WDBE kokoaa yhteen keskimäärin 400 osallistujaa 30 maasta. Osallistujat ovat mm. digi- ja teknologiakehitykseen perehtyneitä rakennetun ympäristön johtajia ja asiantuntijoita. Tapahtuman tavoitteena on mahdollistaa siilottoman keskustelun käyminen kiinteistö- ja rakentamisalan kestävästä digitalisoitumisesta.
Milloin? 3.-4.10.2024
Missä? Helsinki & Tallinna
Järjestäjät? Kira-Hub ja RIL ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa
Lisäinfoa:
www.wdbe.org

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
WDBE 2024 Summitin yksi pääpuhujista, Mark Bryan, Senior Foresight Manager, Future Today Institute
WDBE 2024 Summitin yksi pääpuhujista, Mark Bryan, Senior Foresight Manager, Future Today Institute
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RIL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye