Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot palvelevat työelämää ja opiskelijaa
Ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa oppimisen lähtökohtana ovat opiskelijoiden yksilölliset lähtökohdat ja urasuunnitelmat. Diak Master Schoolin tutkinnot ja koulutukset suuntaavat tulevaisuuteen ja etsivät ratkaisuja yhteiskunnan tarpeisiin. Uusi julkaisu kuvaa Diak Master Schoolin kehittämistä ja pedagogiikkaa.

– Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot on suunniteltu osaamisen ja asiantuntijuuden laajentamiseen ja syventämiseen ammattikorkeakoulututkinnon tai muun korkeakoulututkinnon suorittaneille. Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot ovat reitti opiskelu- ja työuralla etenemiseen, kertoo julkaisun toinen toimittaja, sosiaalialan yliopettaja Jari Helminen.
Diak Master School sisältää Diakin ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot, erikoistumiskoulutukset ja laajat täydennyskoulutukset, mutta julkaisu painottuu ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin. Diakin vuosikirja esittelee Diak Master Schoolin rakentamista.
– Vuosikirja kokoaa yhteen Diak Master Schoolin kehittämistyötä ja sisältöjä sekä ylemmille AMK-tutkinnoille välttämättömiä yhteistyöhankkeita. Julkaisu kuvaa sitä noin vuoden kestänyttä yhteiskehittämisen prosessia, jossa luotiin Diak Master Schoolin konsepti ja tehtiin suunnitelmat esimerkiksi koko opintojen ajan kestävästä palvelupolusta, kertoo julkaisun toinen toimittaja, kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen.
Ylemmät AMK-tutkinnot linkittyvät vahvasti myös työelämään ja sen kehittämiseen.
– Vuosikirja esittelee myös erilaisia työelämäyhteistyön hankkeita, jotka Diakissa linkittyvät erityisesti ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetöihin, ja kuvaa korkeakoulujen välisen yhteistyön mahdollisuuksia, Valtonen valottaa.
Varsinkin opinnäytetyöt tarjoavat kiinnostavia mahdollisuuksia yhteiskehittämiselle ja työelämää palvelevan tutkimustiedon tuottamiselle. Ylempiä AMK-tutkintoja suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä myös korkeakoulujen kesken.
Diak Master School – Diakonia-ammattikorkeakoulun vuosikirja 2023 on tarkoitettu sekä työelämäkumppaneille että ylempään AMK-tutkintoon hakemista harkitseville sekä tutkintoa jo suorittaville.
– Työelämätahot löytävät julkaisusta osviitta muun muassa siihen, miten ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot voivat palvella henkilöstön osaamisen ja asiantuntijuuden kehittämistä mutta myös työyhteisön kehittämistä esimerkiksi opinnäyteyhteistyön avulla, Jari Helminen kertoo.
– Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelija ja opiskelijaksi hakeva löytää julkaisuista tietoja muun muassa siitä, miten opiskelu ja osaamisen sekä asiantuntijuuden kehittäminen voi tapahtua ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Hän löytää vinkkejä myös siihen, mihin työura voi johtaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen, Helminen lisää.
Tutustu julkaisuun
Helminen, J., & Valtonen, M. (toim.). (2024). Diak Master School - Diakonia-ammattikorkeakoulun vuosikirja 2023. (Diak Vuosikirja - Diak Yearbook 3). Diakonia-ammattikorkeakoulu. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-436-7
Julkaisu on luettavissa maksutta Theseuksessa.
Yhteyshenkilöt
Helka Repoviestinnän asiantuntijaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 597 5008helka.repo@diak.fiTietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Osallisuutta ja toimijuutta kuluneen kahden vuoden aikana12.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
AVOT-hankkeessa on tuettu ja vahvistettu Oulun alueella heikoimmassa asemassa olevien työikäisten osallisuutta ja hyvinvointia kuluneen kahden vuoden aikana.
Asiantuntijapalvelut yhteistä hyvää rakentamassa11.6.2025 09:01:10 EEST | Tiedote
Diakin asiantuntijapalveluilla tuotetaan ratkaisuja työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Dialogin uusi teemanumero tuo esille asiantuntijuutta, jonka tarkoituksena on rakentaa vaikuttavia ja sosiaalista kestävyyttä edistäviä palveluita.
Diak rakentaa vaikuttavia hyvinvointipalveluita – uusi julkaisu kokoaa TKI-toiminnan konkreettisia tuloksia10.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Diak on yhteiskunnan polarisoitumiskehityksen vastavoima. Diakin tavoitteena on katkaista eriarvoistumiskehitys Suomessa ja luoda sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, jossa jokainen voi elää onnellista elämää. Näihin tavoitteisiin tähtäämme vaikuttavalla tutkimus- ja kehittämistoiminnallamme (TKI) ja asiantuntijapalveluillamme. Uusi julkaisu tarjoaa kattavan katsauksen Diakin TKI-toiminnan painopisteisiin ja toimii tiekarttana strategiselle kehittämistyölle.
Yhdenvertaisuus korkeakouluun ei saa jäädä haaveeksi – uusi hanke tukee romanien koulutuspolkuja2.6.2025 14:00:00 EEST | Tiedote
Valtakunnallinen Romako korkeakoulutukseen -hanke edistää romanien osallisuutta korkeakoulutuksessa ja työelämässä. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) yhteistyössä toteuttaman hankkeen tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta, parantaa romaniopiskelijoiden mahdollisuuksia valmistua ja työllistyä, sekä vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia tukea romanitaustaisia opiskelijoita.
Tulevaisuuden osaajat tarvitsevat liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen näkökulman yhdistämistä22.5.2025 10:17:15 EEST | Tiedote
Yhteiskunnallinen yrittäjyys kiinnostaa erityisesti nuoria, mutta sitä on hankala opiskella Suomessa, koska opintotarjontaa on vähän. Kansainvälinen Open Business for Community Development -hanke kehitti avoimia verkkokursseja, joilla kuka tahansa voi ottaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden salat haltuun.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme