Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaareen suunnitteilla uinti- ja liikuntakeskus

Jaa

Helsingin kaupunki suunnittelee uudisrakennusta Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskukselle. Liikuntakeskus tulee purettavan Bunkkerin paikalle.

Ilmakuva rakennustyömaasta, etualalla jalkapallokenttä.
Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskuksen paikka. Harri Saarinen, Sitowise.

Eteläinen Helsinki on kasvanut paljon viime vuosina, ja asukkaat ovat saamassa Jätkäsaareen kaivatun monipuolisen liikuntakeskuksen.

–  Uinti-, palloilu- ja kamppailulajit, voimistelu, tanssiliikunta, ja kuntosaliharjoittelu saavat lisää tiloja. Uudet tilat palvelevat myös alueen kahta koulua”, Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen kertoo.  

Helsingin uudenaikaisimpaan uimahalliin on suunnitteilla muun muassa kahdeksanratainen 50 metrin uima-allas, opetus- ja terapia-allas, lasten allas sekä kylmäallas.

Suunnittelun aikana ison liikuntahallin puolelle sovitetaan kuntosali ja ryhmäliikuntatiloja, tiloja kolmelle koripallokentälle, lentopallokentille, salibandylle ja futsalille.  

Uinti- ja liikuntakeskuksen tiloja tulevat käyttämään niin lähialueen koulut, liikuntaseurat ja -yhdistykset kuin omatoimiset liikkujatkin.  

Rakennuksen suunnittelu on käynnissä   

Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskus on hankesuunnitteluvaiheessa. Hankesuunnitelmalle haetaan hyväksyntää Helsingin kaupunginvaltuustolta arviolta keväällä 2025. Tämän jälkeen kohteen suunnitelmia vielä tarkennetaan ja haetaan rakennuslupa. 

Rakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa hankesuunnitteluvaiheessa PES-Arkkitehdit Oy. 

Rakentaminen voi alkaa alustavan arvion mukaan aikaisintaan vuonna 2026. Keskuksen rakentamiseen kuluu noin 2,5 vuotta. 

Liikuntakeskuksen tontilla sijaitsevan Bunkkerin sisätilojen purkaminen aloitettiin keväällä, ja rakennuksen raskaat purkutyöt aloitetaan tänä kesänä. Rakennuksesta puretaan tässä vaiheessa kaksi kolmasosaa. Jäljelle jäävät osat on tarkoitus purkaa, kun suunnitelma uudesta uinti- ja liikuntakeskuksesta on valmis. 

Liikuntatilat oli alun perin tarkoitus rakentaa Bunkkeriin. Hanke otti takapakkia viime vuoden lopulla, kun liikuntatilojen toteuttajaksi valittu rakennusyhtiö SRV vetäytyi hankkeesta heikentyneen markkinatilanteen ja sijoituskumppanin puutteen vuoksi. Nyt suunniteltavan uuden liikunta- ja uintikeskuksen toteuttaja valitaan myöhemmin. 

Liikuntatilojen viereen suunnitellaan asuinrakentamista, mikä edellyttää asemakaavan muutosta. Muutostyö käynnistetään myöhemmin.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikuntajohtaja Tarja Loikkanen (liikuntapalvelut ja -tilat)
040 334 2098, tarja.loikkanen@hel.fi
kulttuuri ja vapaa-aika / liikunta

Projektinjohtaja Robert Hanson (tilojen hankesuunnittelu)
040 574 5265, robert.hanson@hel.fi
kaupunkiympäristö / tilat

Projektinjohtaja Tuomo Sipilä (Jätkäsaaren alueen rakentaminen)
040 596 0642, tuomo.sipila@hel.fi
Kanslia, talous- ja suunnitteluosasto / aluerakentaminen

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.6.202427.6.2024 17:01:01 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.6.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 22.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye