Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus jätti liikkuvien palvelujen ja lähiasemien esityksen pöydälle (otsikko korjattu)

Jaa

Aluehallitus jätti maanantaina pöydälle esityksen liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston lähettämisestä laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle. Asia pyritään käsittelemään viikon päästä pidettävässä aluehallituksen kokouksessa. Aluehallitus päätti sen sijaan muun muassa käynnistää lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennuksen rakentamisen.

Tays Keskussairaalan alueella ryhdytään rakentamaan lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennusta nykyisen aikuispsykiatrian T-rakennuksen läheisyyteen. Aluehallitus päätti maanantaina sen paikalla olevan vanhan Y-talon lunastamisesta Taysin tukisäätiöltä. Asuintalo puretaan uudisrakennuksen alta pois ensi kevään aikana.

Lasten- ja nuorisopsykiatrian hankkeen eteneminen vaikuttaa merkittävästi koko sairaala-alueen uudistamisen loppuvaiheeseen, koska Q-talon purkaminen voidaan käynnistää vasta uudisrakennuksen valmistuttua ja toiminnan siirryttyä uusiin tiloihin.

Taysin uudistamisohjelman organisointia koskeva asiakokonaisuus palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Honkalammen toiminta hyvinvointialueelle

Honkalampi-säätiön Kalkussa ylläpitämä kehitysvammaisten ympärivuorokautinen asumispalveluyksikkö siirtyy osaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaa. Aluehallitus päätti liikkeenluovutuksen valmistelusta yhteistoiminnassa säätiön kanssa niin, että toiminta siirtyisi hyvinvointialueen tuottamaksi palveluksi 11.10.2024 alkaen. Yksikössä on 15 asiakaspaikkaa ja asukkaat ovat pirkanmaalaisia. Yksikössä on 16 Honkalampi-säätiön työntekijää.

Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun hinnoittelu yhdenmukaistuu. Aluehallitus hyväksyi palveluun uuden sääntökirjan, jossa hinnoittelua on alueellisesti yhdenmukaistettu. Taloustilanteen vuoksi palvelusetelin hintaan ei tule korotuksia.

Aluehallitus hyväksyi myös Kolmostien Terveys Oy:ta koskevan muutossopimuksen liitteineen. Sopimukseen tehtiin rajatusti muutoksia muuttuneen lainsäädännön, hyvinvointialueen palvelujen järjestämistä koskevien velvollisuuksien ja hyvinvointialueen palvelurakenteen ja järjestämisratkaisujen pohjalta.

Muut asiat hyväksyttiin esityksen mukaan ja esittelijä muutti esitystään aluehallituksen syyskuun talousseminaarin kustannusten korvauksista.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä15.7.2024 11:21:54 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Tutkimus Taysissa: Mitä vakava vamma maksaa ja miten se vaikuttaa potilaan elämänlaatuun?5.7.2024 12:39:39 EEST | Tiedote

Yli puolet vakavasti loukkaantuneista potilaista kärsii erilaisista kivuista vuoden kuluttua vamman jälkeen, mutta ahdistuksen kokemukseen loukkaantuminen ei näytä pidemmän päälle vaikuttavan. Hintalappu loukkaantumiselle on tyypillisesti kymmeniä tuhansia euroja, ja pieni porukka hyvin kallishoitoisia potilaita vastaa isosta osasta kustannuksia. Muun muassa tämä kävi ilmi Taysin apulaisylilääkärin Antti Riuttasen vakavasti loukkaantuneiden potilaiden tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye