Kesän lonkeroväri on pirteä punainen
Laadukkaista artesaanijuomistaan tunnettu The Helsinki Distilling Company toi ensimmäisenä väriä suomalaisille lonkerohyllyille. Vuoden 2015 Helsinki-päivänä ensiesittelynsä saanut aidoista hedelmämehuista ja laadukkaista tisleistä valmistettu Helsinki Long Drink -valikoima kattaa viisi aidon hedelmäistä makua. Tämän kesän hittiväri on punainen ja maku kirpsakka veriappelsiini.

Palkittujen viskien ja ginien lisäksi The Helsinki Distilling Company tunnetaan laadukkaista tisleistä ja aidoista hedelmämehuista valmistetuista värikkäistä Helsinki Long Drink -premium-lonkeroistaan. Niiden myötä kauppojen lonkerovalikoimissa on tapahtunut värien vallankumous.
”Helsingin olympialaisiin 1952 kehitetystä long drink -juomasta eli lonkerosta on syntynyt suomalaiskansallinen instituutio. Betoninharmaa juoma kehitettiin alun perin anniskelun helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi, eli funktionaalisuus edellä. Oma ajatuksemme lähti Helsingin värikästä kesää kunnioittavasta mausta, tarkoituksena tehdä lonkerosta hartaudella nautittava premium-tuote”, kertoo The Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen ja taustoittaa artesaanitislaamon aluevaltausta:
”Ensimmäisen lonkeromme sekoitin vuoden 2015 Helsinki-päiväksi Helsinki Dry Ginistä ja happamanmakeasta pinkistä verigreippimehusta. Tulos oli paitsi hedelmäinen, myös luonnollisen värikäs. Se miellytti selkeästi myös helsinkiläisiä, sillä kesän yli kestäväksi suunniteltu 3000 pullon testierä myytiin loppuun heti ensimmäisenä viikonloppuna. Tajusimme pian, että olemme sekoittaneet jotain hyvin erityistä, joka on nyt noussut Suomen myydyimmäksi premium-lonkeroksi. Long drink -markkina on muutenkin hyvässä kasvussa ja oma valmikoimamme on kasvanut viiteen hedelmäiseen makuun. On ilo huomata, että myös muut valmistajat ovat liittyneet värilliseen lonkerorintamaan.”
Premium-lonkeron tunnistaa aidoista raaka-aineista: tisleistä ja korkeasta hedelmämehupitoisuudesta.
”Helsinki Long Drink juomissa käytetään käsityönä tislattua Helsinki Dry Giniä tai Helsinki Dry Vodkaa, pirteitä mehuja ja raikasta vettä. Uskomme, että premium-tuotteemme ovat salonkikelpoisia ja maistuvat suomalaisten lisäksi myös Helsinkiin ja Suomeen saapuville vieraille. Ainakin taannoisessa Michelin-oppaan lanseeraustilaisuudessa Helsinki-lonkero maistui gastronomian supertähdille. Lonkeromme ulottuu viennissä pariinkymmeneen maahan ja olemme huomanneet Helsinki-brändin vetovoiman erityisesti Aasiassa. Kannamme sitä ylpeydellä myös maailmalla”, kertoo Master Blender Kai Kilpinen.
Kevään uutuuslonkero veriappelsiinista ja vodkasta
Helsinki Long Drink -perheen uutuus Helsinki Long Drink Vodka & Blood Orange on premium-lonkero, joka on syntynyt sekoittamalla Helsinki Dry Vodkaa veriappelsiinimehuun ja muihin sitrusmehutiivisteisiin. Uutuuslonkeron mausta löytyy vodkan puraisu, veriappelsiinin raikkaus sekä katkeron aromit.
Helsinki Long Drink Vodka & Blood Orange myydään 330 ml alumiinitölkissä. Sen vahvuus on 5,5 % ABV.
Ainesosat: vesi, glukoosi-fruktoosisiirappi, Helsinki Dry Vodka, veriappelsiini-, appelsiini-, sitruuna- ja verigreippimehutiivisteet, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), luontaiset aromit, porkkana- ja mustaherukkatiivisteet, säilöntäaine (E211), makeutusaineet (E955, E950), stabilointiaine (E410).
Ravintosisältö 100 ml:sta: Energia 220 kJ/56 kcal, hiilihydraatit 8,4 g (sokereita), rasva, proteiini ja suola 0 g.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kai Kilpinen, Master Blender, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat





Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
NH Collection Helsinki Grand Hansa avaa loisteliaan Ballroomin ovet joulunviettäjille4.11.2025 11:51:26 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotelli pukeutuu jouluun ja avaa loisteliaan juhlasalin ovet vieraille. Tavallisesti vain tapahtumien ja yksityisvieraiden käytössä olevaan Ballroomiin katetaan gaalaillallinen, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea hotellin historiallinen suuri juhlasali kaikessa loistossaan. Lisäksi Hansa Café Bar & Brasserie kutsuu herkuttelemaan kolmen ruokalajin joululounaalle sekä nauttimaan jouluaaton herkkuja notkuva menu.
Kummituksia ja karmivia paikkoja – vinkit hurjaan Halloweeniin Virossa29.10.2025 10:54:29 EET | Tiedote
Viron muinaiset linnat, keskiaikaisten kaupunkien hämärät kujat ja historialliset kartanot ovat täynnä tarinoita. Suusta suuhun sukupolvien ajan kiertäneet tarinat kuiskivat synkistä salaisuuksista, rauhattomista sieluista ja selittämättömistä sattumuksista. Keräsimme vinkit paikoista, jotka saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Helsingin paras hotelliaamiainen laajentuu herkulliseksi viikonloppubrunssiksi27.10.2025 11:37:25 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansan runsas ja kiitelty aamiainen kasvaa viikonloppuisin moderniksi brunssiksi, jossa korostuvat kotimaiset kauden raaka-aineet ja alusta asti käsityönä valmistetut annokset. Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan korkeatasoisen hotellin ravintola, Hansa Café Bar & Brasserie, tarjoaa täydellisen paikan kokoontua ystävien ja perheen kanssa nauttimaan viikonlopun rennosta ja kiireettömästä ruokaelämyksestä.
Pomar juhlistaa 65-vuotista taivaltaan − uutuusjalkineissa ysärin helmiä21.10.2025 14:33:30 EEST | Tiedote
Perinteikäs suomalainen jalkinetalo Pomar juhlistaa tänä syksynä 65-vuotista taivaltaan palauttamalla mallistoonsa korkean kenkäklassikkonsa Jarnon. Siitä inspiroitunut matalampi Ruoste tuo ysäriestetiikan nykypäivään. Pomarin muotoilupalkitusta huopamallistosta löytyy talvikauteen tyylikkäitä, lämmittäviä ja myös vedenpitäviä nilkkureita ja saappaita.
Suomalaisten tähtikokkien ravintolavinkit Tallinnaan9.10.2025 13:35:38 EEST | Tiedote
Viro on suomalaisten suosituin ulkomainen ruokamatkailukohde, eikä ihme, sillä maan ravintolatarjonta on kokoonsa nähden ainutlaatuisen rikas. Viron ravintolakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja maassa on jo Suomeakin enemmän Michelin-oppaasta löytyviä suosituksia. Helpottaaksemme suomalaismatkailijoiden ravintolavalintoja, kysyimme Virossa asuvilta ravintola-alan ammattilaisilta suosituksia ja vinkkejä syksyiselle makumatkalle Tallinnaan. Omat ravintolavinkkinsä antoivat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Päivästö, Karoliina Jaakkola ja Tõnis Siigur sekä ravintolapäällikkö Ella Korpi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme